• Bu Çöplüğü Temizleyecek Kurum Yok Mu?
  • Bu Çöplüğü Temizleyecek Kurum Yok Mu?
  • Bu Çöplüğü Temizleyecek Kurum Yok Mu?
  • Bu Çöplüğü Temizleyecek Kurum Yok Mu?
  • Bu Çöplüğü Temizleyecek Kurum Yok Mu?
  • Bu Çöplüğü Temizleyecek Kurum Yok Mu?
Çorlu Güncel

Bu Çöplüğü Temizleyecek Kurum Yok Mu?

  • 31 Ocak 2023
  • 640 Kez Okundu

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılmasıyla birlikte boş kalan arazisi çöplük haline geldi. Ayladır çöp dökülen arazi temizlenmeyi beklerken belediye, milli eğitim müdürlüğüne, milli eğitim müdürlüğü ise topu belediyeye atıyor.

2021 yılının Mart Ayında yıkımı yapılan Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin arazisi yılladır boş duruyor. Boş duran arazinin etrafına çöpler atılırken, arazi çöplüğe döndü. Özel Eğitim Kampüsü yapılması planlanan okul alanıyla ilgili hala ihalesi yapılmadı. YİKOP tarafından ihalesi yapılması planlanan okul alanının çöplük olması ve temizlenmemesi tepki çekiyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Çorlu Belediyesi okul arazisi olduğu için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün temizlemesini isterken, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüde topu belediyeye atarak belediyenin temizlemesini istiyor. 
ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ OLMASI PLANLANIYOR
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin boş duran 20 dönümlük arazisine Özel Eğitim Merkezi yapılması planlanıyor. İbni Sina Özel Eğitim Merkezi’nin taşınması planlanan araziye okul inşaatının ne zaman yapılacağı ise merak konusu. 20 dönümlük araziye bir adet 24 derslikli bir adet 12 derslikli, bir adet 8 derslikli ve bir adette 4 derslikli Özel Eğitim okullarının yapılması planlanıyor. Kampüs şeklinde yapılacak olan Özel Eğitim Merkezi’nde yüzlerce özel durumu olan öğrencinin eğitim görmesi bekleniyor.
YİKOP TARAFINDAN İHALE EDİLECEK
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihaleye çıkması planlanan özel eğitim merkezi için çalışmalar devam ediyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Özel Eğitim Merkezi Kampüsünde yer alacak olan 12 derslikli binayı bir hayırsever yaparken diğer 3 binayı da YİKOP’un yapması planlanıyor.  
ÇÖP DAĞI HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Yıllardır boş duran okul arazisindeki çöp dağları günden güne büyümeye devam ediyor. Çekçekçiler, bazı kişiler çöplerini getirerek okul arazisine döküyor. Her geçen gün büyüyen çöp dağıyla ilgili gazetemize konuşan bölge esnafı, “Her gün buraya getirip çöp atıyorlar, her geçen gün çöp dağı büyüyor. Yazık günah neden temizlenmiyor anlam veremiyoruz” dedi. 
MİLLİ EĞİTİM VE BELEDİYE TOPU BİRBİRİNE ATIYOR
Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesi okul arazisinin temizlenmesiyle ilgili topu birbirine atıyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Milli Eğitim Müdürlüğü çöp olduğu için belediyenin temizlemesini isterken Çorlu Belediyesi ’de okul arazisi olduğu için temizliğin milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılmasını istiyor. Olan bölgede yaşayan vatandaşlara ve esnafa oluyor. 
İMDAT ŞAHİN