• Çerkezköy'den Afet Bölgesine Yardım Gönderildi
  • Çerkezköy'den Afet Bölgesine Yardım Gönderildi
  • Çerkezköy'den Afet Bölgesine Yardım Gönderildi
Tekirdağ

Çerkezköy'den Afet Bölgesine Yardım Gönderildi

  • 08 Şubat 2023
  • 3213 Kez Okundu

Deprem bölgesi için seferber olan Çerkezköy halkının Çerkezköy Belediyesine teslim ettiği yardımlar, afet bölgesine ulaştırılmak üzere 5 TIR ile Atatürk Kültür Merkezi’nden yola çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Öncelikle başımız sağ olsun. Türkiye dün sabah itibari ile büyük bir felakete uyandı. Bu felaketin acılarını sarmak, felakete bir nebze olsun destek olmak amacıyla Çerkezköylü hemşehrilerimiz bir dayanışma duygusu ile Belediyemize, bütün ilgili alanlara bağış yapmaya başladılar. Biz de bugün, toplanan bu bağışları 5 tır ile beraber deprem bölgesine ulaştırmak için buradayız” dedi.

YARDIM TIRLARIMIZ YOLA ÇIKTI
Vatandaşlardan gelen bağışların Çerkezköy Belediyesi personeli tarafından tasnif edildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şu ana kadar 3 bin 860 battaniye, 205 ısıtıcı, 374 koli kıyafet, 258 hijyen paketi, 103 koli bebek maması, 68 koli bakliyat, 470 çift ayakkabı, 120 adet havlu, rulo peçete gibi hijyenik malzemeleri 3 tırımız ile birlikte AFAT Adana Toplama Merkezi’ne, 1 aracımızı Adana Ceyhan Belediyesi’ne, 1 aracımızı da Gaziantep Nurdağı Belediyesi’ne uğurluyoruz” diye konuştu.

TÜRK KIZILAYI’NA TAHSİS ETTİK
Yardım kampanyasının devam ettiğini belirten Başkan Akay, depremzedeler için temel ihtiyaç maddelerini almaya devam edeceklerini ve bunların afet bölgesine ulaştırılacağını ifade ederek, “Çerkezköy Belediyesi’nin alt katını Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi’ne tahsis ettik. Akın akın insanlarımız kan vermeye geliyor. Gerçekten çok duygusal anlar yaşıyoruz. İnsanlarımız yoğun bir şekilde gelerek kan veriyorlar. Bu yoğunluk devam edecek. Vatandaşlarımız gelmeye devam ettiği ve Kızılay burada olduğu sürece onlara alan tahsis etmeye devam edeceğiz” dedi.

10 TIR DAHA YOLA ÇIKACAK
Yardımların gelmeye devam ettiğini söyleyen Başkan Akay, “Bugün hayırsever vatandaşlarımız, işletme ve firma sahiplerinden gelecek 5-6 adet konteynır bekliyoruz. İnşallah yarın buradan deprem bölgesine 10 tır daha göndereceğiz” açıklamasında bulundu.

GELEN TALEPLERİ KARŞILIYORUZ
Pazartesi günü itibari ile Çerkezköy Belediyesi’nin afet bölgesine arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında görev almak üzere 3 adet iş makinesini gönderdiğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Yine Çerkezköy’de faaliyet gösteren UMAY Arama ve Kurtarma Ekibi’ni afet bölgesine gönderdik. Afet bölgesinden gelen ve gelebilecek tüm talepleri hem AFAT organizasyonu, hem de Kaymakamlığımız ile beraber organize ederek karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İKİNCİ EL KIYAFET NOKTASINDA HASSAS OLALIM
Yardım kampanyasına destek olan vatandaşlarımızdan ikinci el kıyafet getirmemelerini isteyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu hijyen açısından sağlıklı değil. Vatandaşlarımızın yardımlaşma duygusuna saygımız sonsuz. Ancak gönderdikleri ikinci el kıyafetlerin hijyen açısından orada başka sıkıntılara mahal vermemeleri adına göndermeleri doğru değil” açıklamalarında bulundu. Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın açıklamalarının ardından yardım tırları deprem bölgelerine doğru yola çıktı.  

HABER MERKEZİ