• Deprem Simülasyon Tırı Çerkezköy'de
  • Deprem Simülasyon Tırı Çerkezköy'de
  • Deprem Simülasyon Tırı Çerkezköy'de
Tekirdağ

Deprem Simülasyon Tırı Çerkezköy'de

  • 07 Mart 2023
  • 2919 Kez Okundu

Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği işbirliği ile “Deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler” konularında eğitim verilen öğrenciler, daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Deprem Simülasyon Tırında deprem deneyimini yaşadılar.

Deprem Simülasyon Tırı deneyimi öncesinde Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası’na gelen Enesler Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Tepe İlköğretim Okulu ve Raif Dinçkök Orta Okulu’ndan 150’ye yakın öğrenciye Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği tarafından “Deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler” konularında bilgiler verildi. Eğitimin arından öğrenciler sırayla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Deprem Simülasyon Tırına binerek, çök-kapan-tutun tatbikatı yaparak deprem ile ilgili tecrübe kazandılar.

Deprem Simülasyon Tırının ülke genelinde dolaşarak çocuklara ve yetişkinlere deprem anında yapılması gerekenler hakkında eğitimler verdiğini belirten yetkililer, “TBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na ait Deprem Simülasyon Tırı, bugün de Çerkezköy’e geldi. 11.00- 17.00 saatleri arasında öğrencilerimizi ve isteyen vatandaşlarımızı Deprem Simülasyon Tırımıza alarak deprem konusunda bilgilendirdik” açıklamalarında bulundu.

HABER MERKEZİ