• Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
  • Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor
Çorlu Güncel

Soydaşlarımız Yarın Seçime Gidiyor

  • 31 Mart 2023
  • 580 Kez Okundu

Bulgaristan’da hükümetin kurulamaması sebebiyle 2 yıl içinde 5’inci kez seçim yapılacak. 2 Nisan Pazar (yarın) Türkiye’de bulunan soydaşlarımızda sandığa gidecek. Çifte vatandaşlı soydaşlarımız için Çorlu’da iftar programı düzenlendi.

Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar programına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekili adayları ve çok sayıda soydaşımız katıldı. Oruçların açılmasıyla birlikte Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekili adayları birer konuşma yaparken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’da birer konuşma yaptı. Vali Yıldırım, 2 Nisan Pazar (yarın) yapılacak seçimler için soydaşlarımızı sandığa çağırdı. 
YÜZLERCE SOYDAŞIMIZ İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ 
2 Nisan Pazar günü (yarın) yapılacak seçimler öncesi soydaşlarımız iftar programında bir araya geldi. Soydaşlarımız oruçlarını açtıktan sonra konuşmaları dinledi. Bulgaristan’da 2 yıl içinde kurulamayan hükümet nedeniyle 5’inci kez seçim yapılacak. Hükümetin kurulamaması nedeniyle Türkiye’de bulunan çifte vatandaşlarımızda Pazar günü yapılacak seçimlerde yine oy kullanacak. 
BULGARİSTAN GÖÇMENİ VATANDAŞLARIMIZIN EN KALABALIK OLDUĞU ŞEHİR ÇORLU
Orucun açılmasıyla birlikte ilk sözü Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt aldı. Sarıkurt, “Bugün aramızda Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi partisinden değerli temsilciler var, milletvekilleri var. Kendilerine de ayrıca hoş geldiniz diyorum. Balkan ülkelerinden Bulgaristan ile bilhassa Bulgaristan’da yaşayan Türk kardeşlerimiz ile yıllar yılı birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduk ve gelecekte de bu iyi ilişkilerimizi sürdürme temennisindeyiz. Trakya bölgesinde Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımızın en kalabalık nüfusa sahip olduğu yer olan Çorlu’muz bugün hâlâ iki ülke arasında önemli bir köprü görevi görüyor. Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın 3 farklı bölgesinde Çorlu Belediyesi olarak iftar düzenledik. Ramazan ayında paylaşma ve dayanışma duygularıyla soydaşlarımızla bir aradaydık. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan kıvanç duyuyorum. Ayrıca 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Bulgaristan Genel Seçimlerinde tüm çifte vatandaşlarımıza sandıklara giderek oylarını kullanabileceklerini hatırlatmak istiyorum. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm soydaşlarımızı, dostlarımızı ve hemşerilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ramazanınız mübarek, iftarınız kabul olsun” ifadelerini kullandı. 
HÖH GENEL BAŞKANI MUSTAFA KARADAYI’DAN KUCAK DOLUSU SELAMLAR GETİRDİK
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tan sonra sözü alan Hak ve Özgürlükler Partisi Dobrihc Milletvekili Erten Armisova yaptığı konuşmada: “Bugün sizinle olmaktan çok mutluyuz, parti genel başkanımız sayın Mustafa Karadayı ve kardeşlerinizden kucak dolusu selam getirdik. Öncelikle Bulgaristan’daki seçimler için verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu Pazar yeniden olacak seçimlerde desteğinizi bekliyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nda birlik olmak zamanı. Gücümüzü gösterelim” dedi. 
SİZLER İÇİN BU AKŞAM MÜJDELER GETİRDİK
Hak ve Özgürlükler Hareketi Burgas Milletvekili Sevim Ali ise yaptığı konuşmada: “Bugün Bulgaristan’da Hak ve Özgürlük hareketi güçlü olursa, Bulgaristan’da Türkler için Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlarımız için güçlü demokrasi var demektir. Bizler Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekilleri Türkiye Cumhuriyeti çıkarları söz konusu olduğu zaman Türkiye Avrupa Birliği’ne üye olsun mu olmasın mı diye söz konusu olduğu zaman aslan gibi kürsüye çıkıp sizin milletvekilleri bu konuda desteğini sunar. Birliğimiz için beraberliğimiz için hiç kimse 2 yıl içerisinde 5 kere seçim oldu biz bıktık demesin. Çünkü demokrasiyi savanınlar hiçbir zaman biz bıktık demedi, canları pahasına mücadele etti, savaştı. Sizleri Pazar günü Hak ve özgürlükler Hareketi’nin sandıklarını doldurmaya davet ediyoruz. 13 numara ile. Sizlere müjde vermeye geldik, Hak ve Özgürlük Hareketi geçtiğimiz 3 aylık süreçte bir kanun kabul etti. Siyasi mağdurlar kanunu, demokrasiyi Bulgaristan’a getiren suçsuz yere Beren kamplarında hapishanelerde olan kişiler için siyasi mağdurlar için staj olarak kabul edilecek. Sigorta kanununda staj olarak kabul edilecek. Bulgaristan da askerliğini yapmış kişiler bu güne kadar sigorta olarak sayılmıyordu. Özellikle Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlarımız Bulgaristan’da emekli olamasın diye bunu kabul etmiyordu. Bu oylamada geçti. Bu kanundan on binlerce kişi yararlanacak” dedi. 
BULGARİSTANDA YAŞAYAN TÜRKLER DEPREMDE YARDIM ELİNİ UZATTI, ŞİMDİ SIRA BİZDE 
Düzenlenen iftar programında son sözü alan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’da bir konuşma yaptı. Vali Yıldırım, “Depremde yardım edebilmek için hepimiz elimizden geleni yaptık, Bulgaristan’dan gelen yardımları da gördükten sonra oradaki vatandaşlarımız da orada ki soydaşlarımızın da hakikaten yürekleri bizlerle atıyor. Öyleyse bizlerinde bugün 02 Nisanda yapılacak seçim için bizim yüreklerimizde onlarla birlikte atmalıdır. Oy kullanma haklarına sahip olan herkes lütfen üşenmesin lütfen bıkkınlık göstermesin ve ne olur gidip oyunu kullansın. 162 sandık var Türkiye’de, her sandıkta biner oy istemiyoruz, 500’er oy olsa ortalaması bakın 80 bin oy yapar, eğer bunu başarabilirsek işte o zaman Hak ve Özgürlükler Partisi’nin üyeleri olarak ta Bulgaristan’da yaşayan Türkler olarak ta başları daha dik olacaktır. Mecliste daha da fazla temsil edilme hakkına sahip olacaktır. Tekirdağ 3 kemaller diyarı, Mustafa Kemal bunların başında, Namık Kemal büyük fikir insanı ve Yahya Kemal hem edebiyatçı, hem de diplomat, hem de siyasetçi. Yahya Kemal deyince aklımıza Balkanlarla birlikte düşündüğümüzde tabıki akıncılar şehri gelir” dedi. 
HÖH İÇİN 2 NİSANDA HEPİNİZİ SANDIK BAŞINA BEKİLYORUZ
Konuşmasını sürdüren Vali Yıldırım, Bu topraklar 1170 yıl önce, yani bu demektir ki 770 yılında bu topraklar bizim vatanımızdı, Balkanlara giden ecdadımızın, evladı Fatiha’nın bugün ki temsilcileri. Ve o insanlar orada demokrasi mücadelesi veriyorlar. Onların mücadelesini katkıda bulunmak onların mücadelesine destek olmak, onların mücadelesini desteklemek bizlerinde boynunun borcudur. İstedikleri nedir sadece demokrasi, istedikleri nedir sadece eşit haklar, istedikleri nedir özgürce yaşamak, bunlarda çok doğal haklardır. Onun için diyoruz ki bizlerde sayın vekillerimizi destekliyoruz, Hak ve Özgürlüktürler hareketini destekliyoruz. 770 yıldır kardeşçe yaşayan oradaki toplumlar bugün de mecliste kardeşçe iktidarı paylaşabilirler ve 40’ın üzerinde milletvekili çıkardığımızda Hak ve Özgürlükler Hareketi ki bunlar sizlerin oylarıyla olacak 40 milletvekilinin üzerine çıktıkları zaman iktidar ortağı olacaklar. Bunu unutmadan, bu bilinçle hepinizi 2 Nisan Pazar günü (yarın) Hak ve Özgürlükler için sandık başına bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN