•  “Böyle Bir Depolama Alanını Kabul Etmiyoruz”
  •  “Böyle Bir Depolama Alanını Kabul Etmiyoruz”
Ergene

“Böyle Bir Depolama Alanını Kabul Etmiyoruz”

  • 16 Mayıs 2023
  • 1324 Kez Okundu

Ergene ilçesinde yapılması öngörülen 3. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Toplantısı Yulaflı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Ergene Yulaflı Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Biz vatandaşımızın hak ve hukukunu savunmak için buradayız. Böyle bir depolama alanının burada olmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Hukuksal mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Yulaflı Mahallesinde düzenlenen ÇED toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, milletvekili adayları, Trakya Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğan Durmaz, Ergene Kent Konseyi Başkanı Özkan Kurtuluş, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin, çevre derneklerinin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Biz vatandaşımızın hak ve hukukunu savunmak için buradayız diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Böyle bir depolama alanının burada olmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Hukuksal mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Halkımız ve muhtarlarımız tepkisini gösteriyor. Yerleşim yerine çok yakın yerde planlanıyor. Bölgede ayrıca çok yakın bir konumda devlet hastanesi planlanıyor. Ne kadar zararsız olduğu düşünülse de halkımızın sağlığını etkileyeceğini düşünüyoruz. Yangından mal kaçırır gibi projeyi hızlandırıyorlar. Karamehmet Mahallemizde kurulmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) için de mücadelemiz devam ediyor. Kesinlikle orada da karşı duruşumuzu sergiliyoruz. Suyumuz, havamız kirli. Bölgemizde kanser oranları her geçen gün hızla artıyor. Bunlar bölgemizi oldukça fazlasıyla etkiliyor. Sonuna kadar hukuksal mücadelemizi yapacağız. Göreve geldiğimiz günden beri doğayı ve havayı kirleten firmalarla mücadelemiz devam ediyor. Türkiye’de her şey rant üzerine kurulmuş. Eski milletvekili sıfatını kullanarak bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu proje burada olmamalı. Bu alanda kum alındı ve artık ağaçlandırılması gereken bir yer. Tamamen yerleşim alanı içinde olan bir proje. Artık burasının ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi lazım” dedi.

ÇED Toplantısına katılan Cumhuriyet ve Yeşiltepe Mahallesi muhtarları da tesisin kurulması planlanan alanın Cumhuriyet ve Yeşiltepe Mahallelerine daha yakın olduğunu belirterek bu toplantının o mahallelerde yapılmasını ve orada yaşayan tesisten en fazla etkilenecek halka anlatılması gerektiğini savundular.

HABER MERKEZİ