• Ergene Belediyesi Çilek Tarlaları Hizmete Açıldı
  • Ergene Belediyesi Çilek Tarlaları Hizmete Açıldı
  • Ergene Belediyesi Çilek Tarlaları Hizmete Açıldı
  • Ergene Belediyesi Çilek Tarlaları Hizmete Açıldı
Ergene

Ergene Belediyesi Çilek Tarlaları Hizmete Açıldı

  • 17 Mayıs 2023
  • 1464 Kez Okundu

Ergene Belediyesinin tarım arazilerinden biri olan Ergene Belediyesi Kral Çilek Tarlası yeni sezona kapılarını açtı. Yeni sezonun ilk çileklerini yiyen vatandaşlar çilekleri çok lezzetli buldu.

Ergene Belediyesinin ilçeye kazandırdığı sayısız kalıcı eserlerden biri olan Ergene Belediyesi Tarımsal Üretim Alanında hayata geçirdiği 20 dönümlük çilek tarlası yeni sezona kapılarını açtı. Çilek tarlasından dalından çilek toplayan vatandaşlar çileklerin çok lezzetli olduğunu belirtti. Velimeşe mahallesi ile Çorlu’nun Önerler mahallesini birbirine bağlayan yol üzerinde yer alan Ergene Belediyesi Tarımsal Üretim Alanında Ergene Belediyesinin oluşturmuş olduğu Lavanta tarlaları ve Çilek tarlaları Ergene’nin saklı Cenneti haline geldi. Doğal manzara içinde bulunan Lavanta Tarlaları ve Çilek tarlalarına geçtiğimiz senelerde vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti. Bu sene de aynı yoğunluğun yaşanması beklenirken Ergene Belediyesi Kral Çilek tarlası vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Çilek Tarlasında Kahvaltı Servisi de Var
Çilek tarlasına gelen vatandaşlar sadece çilek toplamakla kalmıyor Ergene Belediyesi Kral Çilek kafede eşsiz doğa manzarası içinde kahvaltı yapma imkanı da buluyor. Zengin menüsü ile çilek tarlasına gelen vatandaşlara gerek kahvaltı gerekse fast food ürünleri ile yiyecek servisi yapan Ergene Belediyesi, çilek tarlasına gelen vatandaşların aileleri ile birlikte güzel ve keyifli bir vakit geçirebilmeleri için her şeyi düşünmüş.

Çocuklar İçin Survivor Parkı
Ergene Belediyesi çilek tarlasında çocuklar içinde ayrıca güzel bir survivor parkı oluşturan Ergene Belediyesi küçüklere de bu parkta doyasıya eğlenme fırsatı veriyor. Survivor parkında doyasıya koşup eğlenen çocuklarda günün keyfini eğlenerek çıkartabiliyor.

Ergene’nin Saklı Cenneti Sizleri Bekliyor
Ergene Belediyesinin tarım arazileri üzerine yapmış olduğu Lavanta ve Çilek tarlaları ile Ergene’de adeta saklı bir cennet oluşturduklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak sadece sosyal belediyecilik alanında öncü değiliz, belediyeciliğin her alanında öncüyüz. Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız öncü çalışmalarımızın yanı sıra tarım alanında da bölge çiftçisine örnek olacak uygulamaları hayata geçirerek rol model olmayı hedefliyoruz. Bu konuda da son derece başarılı olduğumuza inanıyoruz. Ergene Belediyemizin tarım arazileri üzerinde oluşturmuş olduğumuz Lavanta tarlalarımızın hemen yanı başında bulunan 20 dönümlük alan üzerine de çilek tarlalarını oluşturduk. Vatandaşlarımıza çilekleri dalından kopararak toplayıp evlerine organik meyve götürme imkanı sunduk” dedi.

Geçtiğimiz sene çilek tarlalarında binlerce kişiyi misafir ettiklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Çilek tarlalarımıza Ergeneden, Tekirdağ ve diğer ilçelerinden ve hatta İstanbul’dan dahi gelen misafirlerimiz oldu. Zaman zaman misafirlerimizle görüşme ve sohbet imkanım oldu. Görüştüğüm herkes çilek tarlalarımızı, çileklerimizin lezzetlerini çok beğendiklerini söylediler. Bu memnuniyet bizleri de çok sevindirdi. Ziyaretçilerimizin içerisinde en çok çocukların olması ve onların yüzlerinin gülüp mutlu olması bizleri de son derece sevindiriyor. Çocuklar burada dalınan organik taze çileklerden yiyebiliyor. Ergene Belediyemizin çilek tarlalarından elleriyle çilek toplayıp evlerine götürmek isteyen herkesi çilek tarlalarımıza bekliyoruz” dedi.

GÖKHAN DUMAN