• Toki̇ 5 Ayda İnşaatları Tamamladı
  • Toki̇ 5 Ayda İnşaatları Tamamladı
  • Toki̇ 5 Ayda İnşaatları Tamamladı
  • Toki̇ 5 Ayda İnşaatları Tamamladı
  • Toki̇ 5 Ayda İnşaatları Tamamladı
  • Toki̇ 5 Ayda İnşaatları Tamamladı
  • Toki̇ 5 Ayda İnşaatları Tamamladı
Çorlu Güncel

Toki̇ 5 Ayda İnşaatları Tamamladı

  • 29 Mayıs 2023
  • 581 Kez Okundu

TOKİ 570 konut, iş merkezi ve camiden oluşacak Muhittin Mahallesi 1. Etap Projede kaba inşatlarını tamamladı. TOKİ 36 bloğun yer aldığı ve Ocak ayında başlayan projeyi 5 ay gibi kısa bir sürede kaba inşaatları tamamladı.

Çorlu’da yapımına başlanan ve yaklaşık 36 bloğun yer aldığı TOKİ projesinde her blokta 16 daire yer alacak. TOKİ konutların yanı sıra iş merkezi ve cami de yaptı. Alt yapı ve çevre düzenlemelerinin de yapılacağı projede TOKİ kaba inşaatları tamamladı. Zafer Mahallesi villaların alt kısmında başlanan 570 konutluk projede sona gelinirken, ekipler blokların ince işçiliğine yapmaya başladı. 
570 KONUT, İŞYERLERİ VE CAMİ’NİN KABA İNŞAATLARI BİTTİ 
TOKİ tarafından başlanılan Muhittin Mahallesi 1. Etap Projesi’nde 570 konut, işyerleri ve bir adette cami inşa ediliyor. Proje’nin tapusu Muhittin Mahallesi’ne ait olurken, şu anki konumu Zafer Mahallesi Everest Villa’larının alt kısmında yer alıyor. Zafer Mahallesi Yeni Dünya Caddesi’ne inşa edilen projede 36 konut yer alıyor. Konutların dışında işyeri ve bir de cami inşaatları da yapılıyor. 
TOKİ ÇORLU’DA 4’ÜNCÜ PROJEYESİNİ TAMAMLIYOR 
TOKİ Çorlu’da 4’üncü projesine geçtiğimiz Ocak Ayı’nda başlamıştı. Emlak Konutları Bölgesi’ne başlayan projede hak sahipleri dairelerine yerleşmeye başlarken, Mühendislik Fakültesi'nin arka kısmına yapılan projede sona yaklaşıldı. Önerler Mahallesi’ne yapılan askeri lojmanlar projesinde de bloklar yükselmeye devam ediyor.  Zafer Mahallesi’ne yapılan 570 konutluk Muhittin Mahallesi projesinde de kaba inşaatları tamamlanarak blokların iç kısımlarındaki çalışmalar devam ediyor. 
MUHİTTİN MAHALLESİ PROJESİNİN MALİYETİ YAKLAŞIK 700 MİLYON LİRA 
TOKİ tarafından Zafer Mahallesi’ne yapılan Muhittin Mahallesi Projesi’nin maliyeti 688 milyon 856 bin artı KDV olurken, işin süresi ise 550 gün olarak belirlendi. 550 günden daha kısa sürede tamamlanacak olan proje KDV dahil edildiğinde 700 milyonu geçiyor. Projeyi alan yüklenici firma çalışmalarını hızla sürdürürken, projenin alt yapı ve çevre düzenlemesi de yüklenici firma tarafından yapılacak. 
PROJEDE YİNE OKUL YOK
TOKİ’nin Çorlu’ya yaptığı projelerde okul inşaatlarının olmaması Çorlulu vatandaşlarında tepkisini çekiyor. Projede cami ve iş merkezi yer alırken, okulun yer almaması tepkilere neden oluyor. Çorlulu vatandaşlar, TOKİ’nin yaptığı projelerde okullarında yapılmasını istiyor. TOKİ yüzlerce konut inşaatı yaparken proje kapsamında okul yapmıyor, Çorlulu vatandaşlar konutlara yerleşecek ailelerinin çocuklarının nerede eğitim öğretim göreceğini soruyor. 
İMDAT ŞAHİN