• Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
  • Çorlu Sele Teslim Oldu!
Çorlu Güncel

Çorlu Sele Teslim Oldu!

  • 30 Mayıs 2023
  • 637 Kez Okundu

Bir anda başlayan aşırı sağanak yağış sonrası Çorlu’da birçok noktada yağmur suları göllenmeye sebebiyet verirken araç sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

D-100 Karayolu üzerindeki Oto Center’ın önü aşırı sağanak yağışlarda göle dönmeye devam ediyor. Bir anda bastıran sağanak yağış sonrasında Çorlu’nun birçok noktasında göllenmeler meydana gelirken, yollar sele döndü. Göle dönen D-100 Karayolu’nda araçlar adım adım ilerlemek zorunda kaldı. Çorlu şehir merkezin ve sokaklarda yağmur suları sellerin oluşmasına sebep oldu.  

İSTANBUL YOLU AŞIRI SAĞANAK YAĞIŞLARDA GÖLE DÖNÜYOR
Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan D-100 Karayolu üzerinde özellikle Oto Center’ın önü her yağıştan sonrası göle dönüyor. Doğru düzgün alt yapının olmaması sebebiyle biriken yağmur suları göllenmeye sebebiyet veriyor.  Aşırı sağanak yağışlar sonrası meydana gelen olumsuzluk bir türlü giderilmezken, bölgede bulunan esnaflar konuyla ilgili yetkililerden çözüm istedi. Yağmur sularının biriktiği Oto Center’ın önünde alt yapı çalışmalarının biran önce yapılması isteniyor. Çorlu Oto Canter önü ile ilgili ihale sonuçlanmasına karşın hala bir çalışma başlamaması esnafı çileden çıkartıyor.  

YİNE KEPÇEYLE KÜRÜDÜLER 
D-100 Karayolu üzerinde Oto Center’ın önünde biriken yağmur suları yine kepçe yardımıyla küründü. Yapay göletin oluştuğu Oto Center’ın önene gelen ekipler kepçe yardımıyla yağmur sularını boşaltmaya çalışırken, araç trafiği de durduruluyor. Kepçeyle boşaltılan yağmur sularında araçlarda durumdan olumsuz etkileniyor.

ÇORLU’NUN ALT YAPI SORUNU BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEDİ 
Aşırı sağanak yağışlar sonrası sele teslim olan Çorlu’nun alt yapısı bir türlü çözülemiyor. Her sağanak yağışta göllenmelerin meydana geldiği Çorlu’da vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Yağmur suyu hatlarının yapılmadığı Çorluda olan vatandaşa oluyor. Her sağanak yağış sonrası yollar sele teslim olurken, biriken sularda trafiği olumsuz etkiliyor. Sağanak yağış sonrası gazetemize konuşan vatandaşlar, “Her sağanak yağış sonrası aynı sorunları yaşıyoruz, doğru düzgün altyapısı olmayınca şehrin her tarafı sular basıyor” dedi.

MANZARA HİÇ DEĞİŞMİYOR 
Çorlu’da aşırı sağanak yağışlar sonrası manzara hiç değişmiyor. Belli noktalarda biriken yağmur suları araçların sulara gömülmesine neden olurken, çoğu esnafında dükkanına sular giriyor. Yeni Sanayi Sitesi Bölgesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alan, İstanbul Yolu, Tekirdağ yolu üzeri Kervancı sitesi önü ve daha birçok noktada yapay göletler oluşuyor. Çorlu’nun ana caddeleri ise sele teslim olurken trafik durma noktasına geliyor.

YAĞMURLAR BAŞLADIĞI ZAMAN VATANDAŞ KORKU DOLU ANLAR YAŞIYOR
Her sağanak yağışta korku dolu anlar yaşadıklarını belirten vatandaşlar yetkililere sert tepki gösterdi. 21. Yüzyılda alt yapısı olmayan Çorlu ile karşı karşıya olduklarını belirten Çorlulu vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Her aşırı sağanak yağışta yüreğimiz ağzımıza geliyor. Yetkililer neden yağmur suyu hatlarını yapmıyorlar, sular tamamen yüzeyden gidiyor. Durum böyle olunca da yapay göletler oluşuyor. Bu sorunun ortadan kalkması için alt yapının yapılması gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN