• Çerkezköy Devlet Hastanesinde Taş Kırma Cihazı Hizmete Girdi
  • Çerkezköy Devlet Hastanesinde Taş Kırma Cihazı Hizmete Girdi
Tekirdağ

Çerkezköy Devlet Hastanesinde Taş Kırma Cihazı Hizmete Girdi

  • 07 Ağustos 2023
  • 1294 Kez Okundu

Çerkezköy Devlet Hastanesinde, Böbrek ve idrar yollarındaki taş kırmada şok dalgaları kullanılarak, anestezi uygulamadan ağrısız ve sancısız tedavi olanağı sağlayan ESWL taş kırma cihazı faaliyete girdi.

 

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Özdemir yeni cihazları vatandaşların hizmetine sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Özdemir, “ESWL yani taş kırma ünitemiz Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kazandırdığımız hizmetlerin en yenisidir. Bu yüksek enerjili şok dalgalarıyla taşları kırarak, hastanın daha kolay düşürmesini amaçlamaktadır. Üroloji uzmanlarımız tarafından seçilmiş belli hasta gruplarında etkili bir tedavi metodudur. Bu etkili tedavi metodumuz daha öncesinde Çorlu, Tekirdağ Şehir Hastanesi gibi hastanelerde verilmektedir. Bugünden itibaren Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde bu hizmetimiz vatandaşımıza sunulmaktadır.” Diye konuştu.

Cihazın işlevi hakkında bilgi veren Üroloji Uzmanı Alper Cihat Erdal,  “ESWL ünitemiz böbrek ve proksimal üreter taşlarından tedavi seçeneği olarak hastalarımıza sunmaktayız. Ameliyatsız olarak yaptığımız bir işlemdir. Taş kırma ünitemizle birlikte hastaya böbrek ve idrar yollarındaki taşlara ses dalgaları dediğimiz şok dalgalarını ileterek, taşı kırmaktayız. Kırılan taşı doğal yöntemlerle dışarı atmalarını sağlamaktayız.” dedi

Büyük bir eksikliğin giderdiğini ifade eden Üroloji Uzmanı Abdullah Feyyaz Ural, “Yaklaşık 2 buçuk yıldır Çerkezköy’de hizmet vermekteyiz. Bu cihazla birlikte bölgemizde ve hastanemizdeki büyük bir eksikliğin giderildiğini düşünmekteyiz, bölgemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” Dedi.

HABER MERKEZİ