• “Spor Kulüplerimize Destek Olmak Için Yeni Tesisler Yapacağız”
  • “Spor Kulüplerimize Destek Olmak Için Yeni Tesisler Yapacağız”
Ergene

“Spor Kulüplerimize Destek Olmak Için Yeni Tesisler Yapacağız”

  • 25 Aralık 2023
  • 597 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene’nin Ulaş Mahallesinde kurulu bulunan hemşeri dernekleri, spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen kahvaltı programına katıldı. Başkan Yüksel burada yaptığı konuşmada ilçede faaliyet gösteren spor kulüplerine destek amacıyla yeni spor tesisleri ve halı sahalar yapacaklarını amatör kulüplere gelir getirecek bu tesislerde önemli kazanımlar elde edileceğini söyledi.

Spor kulüplerinde idarecilik yapmanın son derece zor olduğunu kaydeden Başkan Yüksel, “Bunu en iyi bilenlerden birisiyim. Çünkü bende geçmişte spor kulübü başkanlığı yaptım. Sürekli fedakarlık gerektiren maddi manevi zorlukları olan bir görev. Bunu çok iyi bildiğim için Ergene Belediyesinde göreve başladığımız günden beri amatör spor kulüplerimize kanunların bize tanıdığı imkanlar ölçüsünde hem maddi destekte bulunduk hem de sporcularımıza malzeme yardımlarımız oldu. Gelecek dönemde de bu yardımlarımıza ve desteklerimize devam edeceğiz” dedi. 

Başkan Yüksel ayrıca, “Spor kulüplerimize destek olmak için büyük mahallelerimizde, Ulaş Mahallemizden başlayarak kapalı halı sahalar yapacağız. Bu tesisler hem o yörenin yerel amatör kulübüne katkı olacak hem de de altyapıdan sporcu yetiştirme konusunda önemli bir görevi yerine getirecek. Biliyorsunuz, Tekirdağ’ın profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olarak Ergene Velimeşespor sadece ilçemizi değil ilimizi de Türkiye’nin her yerinde gururla temsil ediyor. Fakat sporcu maliyetleri çok yükseldi. Bu maliyetlerin üstesinden gelebilmenin en önemli yollarından biri de kendi sporcunuzu, kendi futbolcunuzu yetiştirmekten geçiyor. Bu noktada da görev ilçemizin amatör kulüplerine, futbol okullarına düşüyor. Biz de Ergene Belediyesi olarak kulüplerimize tesis imkanı sunma konusunda çalışmalar yapıyoruz. Yeni dönemde yeni tesisleri spor kulüplerimizin, gençlerimizin ve halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile katıldığı kahvaltı programında Ulaş mahallesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Kırklarelililer Derneği, Erzurumlular Derneği, Ulaş Avcılar Derneği ve Ergenegücü Ulaşspor’un başkan ve yöneticileri ile üyeleri katıldılar. 

Marmaracık Göl Restoranda düzenlenen kahvaltıda Ergenegücü Ulaşspor Kulübü Başkanı Burak Saran da kısa bir konuşma yaparak hem Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e hem de tüm katılımcılara teşekkür etti. Program günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. 

GÖKHAN DUMAN