• Yeşiltepe Spor Kompleksinin Temeli Atıldı
  • Yeşiltepe Spor Kompleksinin Temeli Atıldı
Ergene

Yeşiltepe Spor Kompleksinin Temeli Atıldı

  • 25 Ocak 2024
  • 1111 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Vatandaşımıza verdiğimiz sözleri hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşiltepe mahallesinde yer alan ve Ergene Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide yapılacak olan Ergene Spor Kompleksinin temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Temel atma töreninde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Vatandaşımıza her ne söz verdiysek bunları bir bir hayata geçirmenin de haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Ergene belediyemiz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin işbirliğinde hayata geçirilen Ergene Spor Kompleksimizin temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ocak ayı bizim için sevinçleri ve hüznü bir arada yaşadığımız bir dönem. Ocak ayında biliyorsunuz 10 Ocak benim doğum günüm. Ocak ayında Tekirdağ Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun’un da doğum günü var. Daha önce 10 Ocaklarda Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallemizin içme suyu ve atık su projesinin temel atma töreninin gerçekleştirdik. Naim Süleymanoğlu Tesisleri ile Velimeşe Kapalı Spor Salonunun açılışını yaptık. Yine Marmaracık Mahallemizde Atatürk Evinin açılışını gerçekleştirdik. Bunlar Ocak ayındaki mutlu ve sevinçli anlarımızdı. Buna karşın 24 Ocak tarihi ise bizim için hüzün günü. Usta kalem, cesur gazeteci Uğur Mumcu 24 Ocakta günü arabasına konan bombanın patlatılması sonucu katledildi. Yine halk ile devleti kucaklaştıran bütünleştiren Diyarbakırın efsane emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan bir 24 Ocak günü uğradığı hain saldırı sonucu şehit edildi. Yine ülkemizin yetiştirdiği önemli siyasetçi ve devlet adamı İsmail Cem’in ölüm yıldönümü 24 Ocak tarihi. Bu nedenle Ocak ayı bizim içi mutluluk ve hüznü bir arada yaşadığımız bir dönem. Bu vesile ile buradan bir kez daha Uğur Mumcu’yu Ali Gaffar Okkan’ı, İsmail Cem’i rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun inşallah”  diye konuştu. 

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖNCÜSÜYÜZ”

 Başkan Yüksel, “Bizim için çok önemli olan bir günde hem spor kompleksimizin temelini atmanın gururunu yaşarken, hem de Tekirdağ’ımıza uzun yıllardır hizmet eden ve beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum kıymetli vekilimiz sayın İlhami Özcan Aygun’un bugün doğum günü. Değerli vekilimize Tekirdağımıza hizmet yolunda nice sağlıklı uzun ömürler diliyor; doğum gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana hem alt yapı ve üst yapı projelerini hayata geçirirken bir yandan da sosyal belediyeciliğin öncüsü olarak kültürel faaliyetlerimizi katlanarak artırdık. Vatandaşımıza her ne söz verdiysek bunları bir bir hayata geçirmenin de haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“6 AYDA 6 BÜYÜK PROJE TAMAMLADIK” 

 6 ayda 6 büyük proje olarak açılışını duyurduğumuz projelerimizi de tamamladık diyen Başkan Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 yıldan bu yana kent turizmine büyük katkısı olduğunu görmeye başladığımız Ergene Belediyesi Atatürk evimiz, bölgemizde ailelerin gönül rahatlığı ile tercih ettiği Ergene Göl Restoranımız ve Velimeşe Gölet Kafemizi açtık. Tarih bilincinin genç yaşlı tüm vatandaşlarımızda oluşması için iki büyük mahallemizin merkezinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Seyit Onbaşı Parkı ve Kitap Kafemizi halkımızın hizmetine sunduk. Yeni evlenecek çiftlerimizin ihtiyaçlarını gözeterek hayata geçirdiğimiz Esenler Çok Amaçlı Salonumuz, sporu ve sporcuyu her daim destekleyen bir belediye olarak Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadımızı değerli Ergeneli hemşerilerimizin kullanımına sunduk. Son olarak Ulaş Mahallesi Ömer Şakar Parkını hizmete alırken, kent turizmi ve tarımsal gelişime katkısı olan ergene belediyesi 3. Lavanta tarla günleri ile lavanta hasadımızı gerçekleştirdik. Bunun yanında aynı alanda çilek tarlamızı hizmete alarak ülkemizin dört bir tarafından vatandaşlarımızın rağbet gösterdiği çilek kafemizde misafirlerimize doğa ile bütünleşik çilek ve lavanta kokuları içerisinde kahvaltı edebilmelerini sağladık. Vadettiğimiz ve kısa sürede hayata geçirdiğimiz tüm bu projelerimizin yanında birçok daha güzel projeyi ergenemizde hayata geçireceğiz.”

 “SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ayrıca, “Ergenemizde başı ağrıyanın, darda kalmışın, yaşlılık ve engelleri sebebiyle sosyal hayatın içine dâhil olamayan vatandaşlarımızın da derdi ile dertlenerek onlara dokunan sosyal bir belediye olduğumuzu bildirmek istiyorum. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşadığımız bu senede her mahallemizde sözünü verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Düğün salonlarından meydan projelerine, kooperatif binalarından spor sahalarına, sahada omuz omuza çalıştığımız muhtarlarımızın binalarından sağlık ocaklarına kadar birçok alandaki yatırımlarımızı siz saygıdeğer Ergene halkı ile hayata geçireceğiz. Geçtiğimiz yıl yine buradan 30 Ağustosta sizlerle bir müjdeyi paylaşmıştım. Yaklaşık iki senedir her gün 100’ün üzerinde aileye ulaştırdığımız sıcak yemek hizmetimizi daha rahat koşullarda gerçekleştirebilmek amacıyla; göreve gelmeden önce sözünü verdiğimiz Ergene Aşevi, Yaşlı ve Engelli Merkezimizin yapımını yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştirdik. Bu projemizin de vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 “KADİR ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 Bir özel teşekkürü de büyükşehir belediye başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a yapmak istiyorum diyen Başkan Yüksel, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 10 yıllık zaman zarfında alt yapı projelerinden üst yapı yatırımlarına pek çok çalışma yaptık. 100 kilometre içme suyu, 100 kilometre kanal yapan büyükşehir ve TESKİ sonrasında bizler de 120 kilometreye varan kilit parke taş ve asfalt yollar yaptık. Bunun yanında Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ilçemize İlkokul, Kültür Merkezi, Marmaracık Göl Restoran Cemevi, Aşevi, Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezini kazandırdı. Ergenemize verdiği değerden dolayı kıymetli başkanımız Sayın kadir albayrak’a çok teşekkür ediyorum. Kurucu ve efsane başkan olarak Tekirdağ ve Ergene’de uzun yıllar sevgi ve saygıyla yad edileceksiniz başkanım” diye konuştu.

 “SPOR KULÜPLERİMİZE 2 MİLYON TL MADDİ DESTEK, AYNI ORANDA MALZEME DESTEĞİ VERDİK”

 Rasim Yüksel, “Özellikle bugün temelini atacağımız Ergene Spor Kompleksimiz ile beraber yeni dönemde sözünü verdiğimiz semt sahaları ile yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek hayata geçirdiğimiz Vakıflar Spor Kompleksimizin benzerini yine Esenler ve Kırkgöz Mahallelerimizin ortak kullanabileceği modern spor tesisleri inşa edeceğiz. Sporun ve sporcunun daima yanında olan bir belediye olarak bugüne kadar tüm amatör spor kulüplerine nakdi 2 milyon yine aynı oranda malzeme yardımını gerçekleştirdik. Bireysel branşlarda faaliyet gösteren sporcularımıza yönetmelikler dahilinde ödül ve malzeme desteklerini sürdürüyoruz. Spor kompleksimizin şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah en yakın zamanda açılışını yine hep beraber yapacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum. Katılımlarından dolayı tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise FIBA standartlarında inşa edilecek olan spor kompleksinin bölgeye büyük katkısı olacağını söyleyerek, “Hizmetteki 10. yılımızda atılımlarımıza devam ediyoruz. Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel ile 10 yıl boyunca beraber çalıştık. İyi günde, acı günde hep beraber olduk ama en önemlisi hep dost olduk. Bundan sonra da dost kalmaya devam edeceğiz. Spor sağlıklı, mutlu ve kaliteli yaşam için temel bir ihtiyaçtır. Bu bilinçle sağlıklı nesiller ve başarılı sporcular yetiştirmek için büyük ve modern tesisler inşa ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ tarihinin en büyük ve en fazla sayıda tesis yatırımlarının gerçekleştirildiği döneme imzamızı attık. Bugün burada temelini atacağımız spor kompleksimiz, Ergene ilçemizin sportif yaşamına büyük değer katacaktır. FIBA standartlarına uygun olarak inşa edilecek Ergene Spor Kompleksi’mizde sporcularımız ve takımlarımız antrenman ve maçlarını çok daha iyi koşullarda yapabileceklerdir. Bu büyük ve modern tesisimizde, Ergene’mizi ve Tekirdağ’ımızı başarıyla temsil edecek sporcuların yetişeceğine yürekten inanıyorum. Ergene Spor Kompleksimizin başta spor camiamız olmak üzere halkımıza hayırlı olmasını diliyor, projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

PROJENİN TEKNİK BİLGİLERİNİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI YÜKSEL ÖZDAL VERDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, Ergene Spor Kompleksi ile ilgili katılımcılara teknik bilgiler vererek, “Yapımına başlanacak ve toplam inşaat alanı 2 bin 24 metrekare olan tesis, 500 kişilik seyirci kapasitesine sahip olacak. FIBA standartlarına uygun olarak inşa edilecek. Ergene Spor Kompleksi bünyesinde hentbol, basketbol ve voleybol sahası bulunacak. Kadın - erkek soyunma, duş ve tuvalet alanları yer alacak. Proje çerçevesinde hakem odaları, basın odası ve ilk yardım odası gibi alanlar da olacak” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından 11 ilçe genelinde yaptığı hizmet atılımlarıyla örnek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin projelerine bir yenisini daha eklediği ve spor alanında bölgeye büyük katkı sağlayacak olan Ergene Spor Kompleksi’nin temeli alkışlar eşliğinde atıldı.