• “750 Dönümlük Ağıltepe'yi Yapmaya Hazırız”
  • “750 Dönümlük Ağıltepe'yi Yapmaya Hazırız”
  • “750 Dönümlük Ağıltepe'yi Yapmaya Hazırız”
Çorlu Güncel

“750 Dönümlük Ağıltepe'yi Yapmaya Hazırız”

  • 09 Mart 2024
  • 304 Kez Okundu

CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt, Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan 750 dönümlük Ağıltape’yi yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Daha önce de Ağıltepeyi sürekli gündeme getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bu kez seçim kitapçığına Ağıltepeyi koydu. Savunma Bakanlığına tahsisli olan 750 dönümlük Ağıltepe Bölgesi’ni vermiyorlarsa bile kiralamaya da hazırız diyen Başkan Sarıkurt, projelerinin hazır olduğunu vurguladı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Ahmet Sarıkurt Çorlu’ya yapacağı projelerden söz etti. Ağıltepe Bölgesi’yle ilgili de projelerinin olduğunu vurgulayan Başkan Sarıkut, “Ağıltepe sadece Çorlu’ya değil çevre il ve ilçelerdeki insanlarında kullanabileceği bir yer olacak” dedi. 

ASKERİYE TAŞINDIKTAN SONRA BOŞ DURUYOR 

Geçtiğimiz yıllarda askeriyenin boşalttığı 750 dönümlük Ağıltepe Bölgesi yıllardır boş duruyor. Hem ağaçlık hem de yeşilin bol olduğu Ağıltepe Bölgesi’nin atıl durması Çorlulu vatandaşlarında tepkisini çekiyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt daha önce de Ağıltepe’yi gündeme taşıyarak, yapmak istediklerini belirtmişti. Seçim vaatleri arasına da Ağıltepeyi koyan Başkan Sarıkurt, Ağıtlepe’yi yapma isteğini bir kez daha yineledi.

VERMİYORLARSA KİRALAMAYA DA HAZIRIZ 

Ağıltepe Bölgesiyle ilgili konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Doğal Yaşam Alanı Ağıltepe bu alan çok güzel, aslında Türkiye’de örnekleri var, vermiyorlarsa kiralamaya da hazırız. 750 dönüm bittiği anda uzun bir mücadele gerektiriyor alanın büyüklüğü dolayısıyla. Altı Cumhuriyet Parkı büyüklüğünde bir alan, bu alan konusunda ısrarlı ve kararlı olacağız. Önünde 200 dönüm orman alanı var, arkasında 500 dönüm gene ağaçların olduğu şantiyelerin ve kademeler dolayısıyla etrafı çevrilmiş çok güzel yeşil alanlar var” dedi. 

AĞILTEPE SADECE ÇORLU’YA DEĞİL BÖLGEYE HİZMET EDECEK

Konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt, “Aslında bu projede hazır bu alanı nasıl kullanabileceğimize yönelikte kendimize yol haritaları hazırlamıştık. Bazen diyorlar ya şehrin hep İstanbul tarafında yatırımlar yapılıyor diye bu yeri verseler şehrimizin bu tarafında da yatırım olacak. Biz şehrimizi ayırmıyoruz, şehrin kuzeyi de güneyi de batısı da doğusu da birdir. Bu parkı yapmayı başardığımızda bu park sadece Çorlu’nun parkı olmayacak. Bu park aynı zamanda Ergene’nin parkı olacak, aynı zamanda Çerkezköy’den Muratlı’dan geleceklerin parkı olacak. Çok da güzel olacak” dedi.

İMDAT ŞAHİN