• Yük Boşaltmak Trafiğe Neden Oluyor!
Çorlu Güncel

Yük Boşaltmak Trafiğe Neden Oluyor!

  • 22 Mart 2024
  • 274 Kez Okundu

Reşadiye Mahallesi Mandıracı Caddesi üzerinde yük boşaltılması için ayrılan ceplere araç park etmesi nedeniyle yükler yolun ortasında boşaltılmak zorunda kalıyor. Durum böyle olunca da trafik oluşuyor.

Yük boşaltılacak yerlere araç park edilmesi nedeniyle firmalarda yükü yolun ortasında boşaltmak zorunda kalıyor. Özellikle tek şeritli yollarda kamyondan yük boşaltılması nedeniyle trafik oluşuyor. Mandıracı Caddesi’nde uzun araç kuyruğu oluşurken arkada bekleyen sürücüler duruma tepki gösterdi. Yüzlerce esnafın bulunduğu Mandıracı Caddesi üzerinde yol kenarlarında yük boşaltmak için ayrılan ceplere araç park edilmesi nedeniyle mecburen firmalar yükü yolun ortasında boşaltmak zorunda kalıyor. Yük boşaltma işlemleri nedeniyle trafik oluşurken sürücüler duruma tepki gösteriyor. 

YÜK BOŞALTILANA KADAR ARKADA ARAÇ KUYRUĞU OLUŞUYOR 

Yolun ortasında yük boşaltan araçlar nedeniyle trafik oluşuyor. Duruma tepki gösteren sürücüler yetkililerden önlem almasını istedi. Konuyla ilgili konuşan sürücüler, “Özellikle tek şeritli Mandıra Caddesi gibi cadde ve sokaklarda bu sorun çok fazla oluşuyor. Yük boşaltılana kadar mecburen arkada beklemek durumunda kalıyoruz. Ve Mandıracı Caddesi’nde yüzlerce esnaf var hepsine ürün geliyor eşya geliyor, her gün bu şeklide beklemek zorunda kalıyoruz” dedi. 

YÜK BOŞALTILACAK CEPLER AMACINA UYGUN KULLANILSIN

Yük boşaltmak için yol kenarlarındaki ceplere araç park etmesi nedeniyle firmalarda mecburen yolun ortasında durmak zorunda kalıyor. Yük boşaltılacak ceplerin amacına uygun kullanılmasını isteyen sürücüler, yetkilileri göreve davet etti. Gazetemize konuşan sürücüler, “Yük boşaltmak için kullanılacak cepler var, oraya tabela da asılmış ama maalesef araç parkı yapılıyor. Bu konuda belediyenin çözüm üretmesi gerekiyor. Yer altı dubaları olması lazım, anahtarı veya kumandası esnafa verilerek yük aracı geldiği zaman o yer altı dubaları indirilip park edilmeli yük aracı çıktığı zamanda tekrar kaldırılarak araçların park etmesinin önüne geçilmiş olur” dedi. 

İMDAT ŞAHİN