• Mezar Yaparken Büyükşehire Harç Bedeli Ödüyor!
  • Mezar Yaparken Büyükşehire Harç Bedeli Ödüyor!
Çorlu Güncel

Mezar Yaparken Büyükşehire Harç Bedeli Ödüyor!

  • 18 Nisan 2024
  • 272 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan mezarlıklarda mezar yaptırmak için firmalar büyükşehir belediyesine 500 lira harç parası ödüyor.

Mezar yerlerini satan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mezar yaparken de firmalardan su bedeli temizlik bedeli gibi giderler nedeniyle harç bedeli alıyor. Mezar yapan firmalardan her mezar yapımı için 500 lira harç bedeli alınıyor. Çorlu’da sadece 50’ye yakın mezar yapan firma bulunurken, bu firmalar mezar yapmak için belediyeye harç bedeli ödüyor. Firmalar her yaptığı mezar için büyükşehir belediyesine 500 liralık harç bedeli ödüyor. 

SU VE TEMİZLİK GİDERLERİ OLARAK HARÇ BEDELİ ALINIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mezar yapan firmalardan her mezar için 500 lira harç bedeli alıyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre firmalar mezar yapmak için mezarlıklardan su alırken aynı zamanda temizliklerini de yapmadan çıkıyor. Mezarlıklardan sorumlu ekipler mezar taşı yapıldıktan sonra mezarlıklarda birde temizlik işlemlerini yapıyor. 

HER MEZAR İÇİN 500 LİRA ÖDEME YAPILIYOR 

Mezar yapan firmalar, her mezar yapımı için büyükşehir belediyesine 500 lira harç parası yatırdıktan sonra mezarı yapabiliyor. Büyükşehir belediyesi bu harç bedelini temizlik ve su giderleri gibi nedenlerden dolayı alırken kimi firma bu ücretleri pahalı buluyor. 

MEZAR YERİ SATIŞLARININ YANI SIRA MEZAR YAPIMININDA PARALI OLMASI TEPKİ ÇEKİYOR

Tekirdağ’da mezar yeri satışları yapılırken, mezarlık yaparken de firmalardan harç bedeli alınması kimi esnafın tepkisini çekiyor. Gazetemize konuşan esnaflar, “Mezar yeri yapmak için büyükşehir belediyesine 500 lira harç parası ödüyoruz. Her mezar için bu parayı ödüyoruz. Doğal olarak bu bedelleri bizlerde vatandaşa yansıtmak durumunda kalıyoruz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN