• “Çorlu'da Ekilmeyen Arazi Yok”
  • “Çorlu'da Ekilmeyen Arazi Yok”
Çorlu Güncel

“Çorlu'da Ekilmeyen Arazi Yok”

  • 22 Nisan 2024
  • 214 Kez Okundu

Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan Çorlu’da ekilmeyen arazinin olmadığını, Nisan yağmurlarının zamanında yağdığını,  Mayıs Ayı’nda da yağmur yağarsa verimlerin yüksek olacağını belirtti.

Nisan yağmurlarının zamanında yağdığını belirten Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan “Mayıs Ayı’nda da bölgemiz yağmur alırsa verimler yüksek olur” dedi. Buğdayların ekilmesiyle birlikte Çorlu’da ayçiçekleri de toprakla buluştu. Çiftçiler yoğun bir çalışma dönemine girerken Nisan yağmurları da yağmaya başladı. Özellikle hafta sonu yağan yağmurlar çiftçilere can suyu oldu. Mayıs Ayı’nda da yağmurlar yağdığı zaman verimlerin yüksek olacağını belirten Başkan Ertan Çorlu’da ekilmeyen arazinin de olmadığını belirtti. 

47 BİN DÖNÜM BUĞDAY, 42 BİN DÖNÜM AYÇİÇEĞİ, 15 BİN DÖNÜMDE ARPA EKİLİYOR 

Çorlu’da ekilen arazileri gazetemizle paylaşan Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Ertan gazetemize konuştu, “Çorlu’da tarım arazilerinin neredeyse tamamı ekiliyor, ekilmeyen arazimiz yok. 47 bin dönüm araziye buğday ekiliyor, 42 bin dönümlük araziye ayçiçeği ekilirken 15 bin dönümlük araziye de arpa ekimi yapılıyor. Yine 10 bin dönümlük tarım arazisine de kanola ekiliyor.  Çorlu’da arazilerimiz ekiliyor” dedi. 

YAĞMURLAR ZAMANINDA YAĞDI VERİMİ YÜKSEK BEKLİYORUZ 

Hafta sonu yağan yağmurların zamanında yağdığını belirten Başkan Ertan buğday ve ayçiçeği verimleriyle ilgili konuştu: “Nisan yağmurları zamanında yağdı, mayıs ayında da yağmur yağarsa verimleri yüksek bekliyoruz. Buğday ve ayçiçeği hasadı yapılırken yağmurlar eğer Nisan yağmurları gibi zamanında yağarsa verimlerimizde yüksek olacaktır” dedi. 

BUĞDAYDAN SONRA AYÇİÇEĞİ DE TOPRAKLA BULUŞTU 

Ekim Kasım ayı dönemlerinde ekilen buğdaylar kendini göstermeye başlarken ayçiçeği de toprakla buluştu. Çorlu’daki çiftçiler ayçiçekleri toprakla buluşturmak için yoğun mesai harcadı. Tarlalarına Ayçiçek eken çiftçiler çalışmalarını tamamladı. Buğdaydan sonra ayçiçeklerin de toprakla buluşması üzerine yağmurların yağması çiftçinin yüzünü güldürdü. 

İMDAT ŞAHİN