• Çorlu'da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
Çorlu Güncel

Çorlu'da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı

  • 23 Nisan 2024
  • 310 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü Çorlu’da coşku ile kutlandı.

Yıllar sonra General Basri Saran Stadında gerçekleşen 23 Nisan kutlamalarına binlerce vatandaş katıldı. Atatürk Meydanı’nda çelenk koyma programının ardından General Basri Saran Stadyumunda kutlama programları devam etti. General Basri Saran Stadı’nda gerçekleşen kutlama törenine öğrenciler katılarak birbirinden güzel koreografi gösterileri sundular. Öğrencilerin gösterileri izleyicilerden tam not aldı. 

23 NİSAN BAYRAMI YILLAR SONRA STATTA KUTLANDI 

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı yıllar sonra stadyumda kutlandı. 2010 yıllarda bayramların statlarda kutlanması yerine bayramlar meydanlarda kutlanıyordu. Öğrenciler sadece resmigeçit töreni ve folklor gösterisi yapabiliyordu. Yıllar sonra kutlamalar statlarda tekrar yapılmaya başladı. Vatandaşlar rahatlıkla gösterileri izlerken öğrencilerde birbirinden güzel kaligrafiler hazırlayarak büyük beğeni topladı. 

PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI 

General Basri Saran Stadyumunda düzenlenen 23 Nisan gösterilerine protokol üyeleri katıldı. Başka Çorlu Kaymakamı Murat Eren olmak üzere Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgenaral Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödülleri Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Garnizon Komutanı Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt verdi. 

23 NİSAN 1920 RUHU MİLLETİMİZİN YOLUNU AYDINLATMIŞTIR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada: Vatanımızın işgal edildiği, milletimizin özgürlüğüne ve geleceğine kastedildiği hayati bir dönemde açılan Büyük Millet Meclisimiz, istikbal mücadelemizin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olmuştur. Meclisimizin, Milli Mücadelemizde gönüllerde yaktığı ateş aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir. Meclisimizin çatısı altında, ortak bir gaye etrafında birleşen aziz milletimiz, Büyük Zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli adımı atmıştır” dedi. 

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİ, YAŞAMA SEVİNCİMİZDİR

Konuşmasını sürdüren Hüseyin Erdoğan, “İlk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal,  İlk Meclis konuşmasında; Gerek hayatı askeriye ve gerek hayatı siyasiyesin bütün edvar ve safahatını işgal eden mücadelâtımda dâima düsturu hareketim,  irâde-i millîyeye istinat ederek milletin ve vatanın muhtaç olduğu gayelere yürümek olmuştur” mefkûresini belirtmiştir.  Ülkemiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların gayret ve coşkusuyla muasır medeniyetler öncüsü olan aslı hüviyetine kavuşacaktır. Baş Öğretmen Atatürk’ün söylediği gibi “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." Bu önemli günü çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan bu kadim medeniyetin temsilcileri şu mesajı vermektedirler. Paylaştıkça çoğalacağını bilen bir gelenekten gelinmektedir. Yine bu medeniyet insanı merkeze alan Çocuğu; insanlığın bir emaneti olduğunu ve ailesinin göz aydınlığı, ülkesinin sahibi ve teminatı olarak görmektedir. Çocuk bayramı sevincimize Şairin dediği gibi “Bana dünyanın bütün çiçeklerini getirin anlayışıyla çocuklarımız ve tüm dünya çocuklarının erişmesini temenni ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104 yıl dönümünü kutladığımız bu günde;  İlk Meclis Başkanı Atatürk´ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Milli Mücadeleyi sürdürerek günümüzde de feda-i can eden aziz şehitlerimizi, rahmetle şükranla bir kez daha yâd ediyor, Gazilerimize de sağlıklı günler diliyor; Saygılar sunuyorum” dedi. 

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI 

Konuşmaların ardından General Basri Saran Stadında öğrencilerin kaligrafi gösterileri oldu. Öğrenciler birbirinden güzel gösteriler sunarak izleyicileri büyüledi. Halk oyunları gösterileri ve diğer kaliografik gösteriler dakikalarca ayakta alkışlandı. 

İMDAT ŞAHİN