• Yol Çilesi Ne Zaman Bitecek?
  • Yol Çilesi Ne Zaman Bitecek?
  • Yol Çilesi Ne Zaman Bitecek?
  • Yol Çilesi Ne Zaman Bitecek?
Çorlu Güncel

Yol Çilesi Ne Zaman Bitecek?

  • 29 Nisan 2024
  • 385 Kez Okundu

Önerler Mahallesi Evliya Çelebi Bulvarı üzerindeki çalışmalar geçtiğimiz 2023 yılının Haziran ayında başlamıştı. Çalışmaların üzerinden neredeyse 1 yıl geçti ama yol çalışmaları bir türlü bitmedi. Vatandaşlar çamura ve toza mahkum bırakıldı, vatandaşlar çilenin ne zaman biteceğini soruyor?

Çorlu’da Evliya Çelebi Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı ve devamındaki sokaklarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi alt yapı ve üst yapı çalışmaları başlatmıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmalarıyla birlikte bölgedeki alt yapı çalışmalarını da yürütüyor. Aylardır devam eden çalışmalar nedeniyle vatandaşlar büyük zorluk yaşıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar çalışmaların biran önce bitmesini istiyor. Çalışmaların yavaş ilerlemesine tepki gösteren vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden çalışmaların hızlandırmasını istedi. 

ÇALIŞMALAR BAŞLAYALI 1 YIL OLDU 

Yaz aylarında başlayıp bitirilemeyen yollar nedeniyle Önerler Mahallesi sakinleri kış aylarında çamura mahkum edilmişti. Mayıs ayına girdiğimiz şu günlerde çalışmaların bitmemesi tepkilere neden oluyor. Evliya Çelebi Bulvarı Ziya Gökalp Bulvarı ve devamındaki sokak üzerlerinde yaşayan vatandaşlar kışın çamurdan çıkamazken yazın da tozun toprağın içinde kalıyor. Geçtiğimiz 2023 yılının Haziran Ayı’nda başlayan çalışmalarda 1 yıl geride kalırken, vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.  “Bitmeyen çalışmalar nedeniyle çamurdan çıkamıyoruz. Yazık günah aylardır çalışma yapılıyor ama bir santim bile ilerlemiyor, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu konuda duyarlı olmalı ve çalışmaları biran evvel bitirmelidir” dedi. 

DAİRELER MİLYON LİRALARA SATILIYOR AMA YOLU YOK 

Önerler Mahallesi’nde bir dairenin fiyatı yaklaşık 6-7 milyon liraların üzerinde olurken yolların düzgün olmaması tepki çekti. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Buradaki dairelerin her bir 6-7 milyon liralar seviyesinde satılıyor. Bir daireye insanlar o kadar para verip burada oturmak istiyor fakat yolu yok. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu yolları biran önce yapmalı” dedi. 

ORTA REFÜJLER VE YOL KENARLARINDAKİ TAŞLAR DAĞILMIŞ DURUMDA 

Evliya Çelebi Bulvarı üzerine yapılan büyük çaplı refüj zaman içinde taşları kırılarak dağıldı, orta refüjden geriye dağınık bir görüntü kaldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 2023 yılı içerisinde yapılan orta refüj yolun bir türlü tamamlanmaması nedeniyle zaman içinde dağıldı. Orta refüjle ilgili konuşan vatandaşlar, “Orta refüj yapılmıştı, taşları konulmuştu ama zaman içinde refüj dağıldı şimdi tekrar yapılması gerekecek” dedi. 

ÇALIŞMALAR YAVAŞ İLERLİYOR 

Aylardır çamurun içinde kaldıklarını belirten Önerler Mahallesi sakinleri havaların ısınmasıyla da tozun eksik olmadığını ifade etti. Çalışmaların çok yavaş ilerlediğini belirten vatandaşlar  “Yollarda çalışan ekip çok fazla göremiyoruz, bir iki kepçe gelip gidiyor. Onun dışında bir şey göremiyoruz. Yazık günah başlanılan işin biran önce bitmesi gerekiyor” dedi. 

ÖNERLER MAHALLESİ SAKİNLERİ YOLLARIN NE ZAMAN BİTECEĞİNİ SORUYOR?

Yaklaşık 1 yıldır çalışmaların bir santim bile ilerlemediğini belirten vatandaşlar yolların biran önce yapılmasını istedi. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiği Önerler Mahallesi sakinleri çalışmaların ne zaman biteceğini soruyor. Gazetemize konuşmasını sürdüren vatandaşlar, “Aylardır çalışmalar devam ediyor ve ne zaman biteceğini de bilemiyoruz. Biran önce büyükşehir bu konuyla ilgili bir açıklama yapmalı ve çalışmaları hızlandırmalıdır” dedi. 

İMDAT ŞAHİN