• Yük İndirme Yeri, Park Yeri Oldu!
  • Yük İndirme Yeri, Park Yeri Oldu!
Çorlu Güncel

Yük İndirme Yeri, Park Yeri Oldu!

  • 02 Mayıs 2024
  • 247 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi bir süre önce Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’nde düzenleme yapıp, yük indirme cebi oluşturmuştu. Şimdi o yük indirme cebi amacı dışında kullanılarak park yeri oldu.

Çorlu’nun en büyük sorunlarından bir tanesi esnafın yük indirmek için yeri olmadığı için firmalar kamyonlarını kaldırımlara çekiyor. Her gün yüzlerce kamyon yük boşaltmak için ya kaldırımlara çıkıyor ya da yol ortasında durmak zorunda kalıyor. Özellikle çarşı merkezinde yaşanan sorun bir türlü çözülmezken vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Vatandaşların yürüdüğü kaldırımlar kamyonların park yeri olurken, yük indirmek için kullanılan cepler ise araçların park yeri olarak kullanılıyor. 

YÜK İNDİRMEK İÇİN YA KALDIRIMLARA ÇIKIYORLAR YA DA YOL ORTASINDA BEKLİYORLAR

Özellikle şehir merkezinde yaşanan sorunun bir türlü önüne geçilemiyor. Şehir Merkezi’nde faaliyet gösteren esnafa mal getiren firmalar yükü boşaltmak için ya kaldırımlara çıkıyor ya da yol ortasında durmak zorunda kalıyor. Yük boşaltmak için yol ortasında bekleyen kamyonlar nedeniyle trafikte aksamalar meydana geliyor. Bunun dışında kaldırıma çıkan kamyonlar nedeniyle de vatandaş kaldırımlarda yürüyemiyor. 

BELEDİYE YÜK İNDİRME CEPLERİNE ÖZEL UYGULAMA YAPSIN!

Bir türlü önüne geçilemeyen soruna karşı vatandaşlar belediyeden özel uygulama yapmasını istedi. Şehir merkezinde yük indirme cepleri park yeri olarak kullanılırken yük indirmek için ise kaldırımlar ve yol ortası kullanılıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Yük indirme ceplerine özel uygulamalar yapılmalı. Özellikle şehir merkezlerinde bu yapılmalı diğer bölgelerde bu türlü sorunlar çok yaşanmıyor fakat şehir merkezinde çok fazla yaşanıyor. Yük indirme yerlerine yerden kalkmalı dubalar konulmalı veya başka bir yöntem uygulanmalı başka türlü bunun önüne bir türlü geçilemiyor maalesef” dedi. 

SÜRÜCÜLER TABELALARI UMURSAMIYOR 

Çorlu’da şehir merkezinde bulunan ceplere konulan tabelaları umursamayan sürücüler araçlarını yük indirme ceplerine park ediyor. Durum böyle olunca yük indirmek isteyen firmalarda arabalarına park edecek yer bulamayım kaldırıma çıkıyor. Kaldırım bulamayan firmalar ise yol ortasında yükünü indirmeye çalışıyor. 

İMDAT ŞAHİN