• Hıdırellez'i Coşkuyla Kutladık
  • Hıdırellez'i Coşkuyla Kutladık
Çorlu Güncel

Hıdırellez'i Coşkuyla Kutladık

  • 06 Mayıs 2024
  • 200 Kez Okundu

Baharın müjdecisi Hıdırellez nedeniyle düzenlenen ve Çorlu Belediyesi tarafından geleneksel hâle getirilen Hıdırellez Şenliği’nde buluşan vatandaşlar, yakılan şenlik ateşinden atlayıp dans ederek baharın gelişini coşkuyla kutladılar.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Gölbaşı Gençlik Parkı’nda düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği öncesinde alanda kurulan Hanımeli Çarşısı’nı ve park alanını dolduran vatandaşları ziyaret ederek çiçek takdim eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Baharın müjdecisi, bolluğun ve bereketin simgesi Hıdırellez’i kutluyoruz. Geleneksel Hıdırellez Şenliği’mizde Çorlulu hemşehrilerimle bir arada baharı karşıladık. Ne mutlu bizlere… Doğanın rengârenk uyanışı hepimize umut olsun.” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin ve Hakan Öztürk, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, birim amirleri, belediye personeli, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Kel Orhan ve Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkıları eşliğinde başladı ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Öte yandan Başkan Sarıkurt, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri alanı dolduran vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez ateşinin yakılmasıyla birlikte Başkan Sarıkurt ve alanı dolduran vatandaşlar, ateş üzerinden atlayarak sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl dilediler.

Gölbaşı Gençlik Parkı'nda düzenlenen şenlikte ateş üzerinden atlamayı ihmal etmeyen vatandaşlar, Kel Orhan ve Orkestrası eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendiler.