• Hibe Projesi İçin İmzalar Atıldı
  • Hibe Projesi İçin İmzalar Atıldı
Çorlu Güncel

Hibe Projesi İçin İmzalar Atıldı

  • 07 Mayıs 2024
  • 203 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi ve Merkezi Proje Yönetim Ajansı arasında, "Çorlu Belediyesi’nde Küçük Ölçekli Yenilenebilir Enerji Uygulaması ve Enerji Dönüşümü Hibe Projesi" için imza töreni düzenlendi.

Törene Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Güner Çetin ve Hakan Öztürk, Merkezi Proje Yönetim Ajansı Müdür Yardımcısı Rasa Suraučienė, Türkiye Proje Ekip Lideri Daiva Matonienė, Merkezi Proje Yönetim Ajansı uluslararası uzmanları Jovita Ramanauskaitė ve Valius Serbenta, Çorlu Belediyesi birim müdürleri, proje sorumluları da katıldı. 

Ahmet Sarıkurt, projeyle ilgili konuşmasında, belediyenin 2023 yılında hayata geçirdiği Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı kapsamında karbon emisyonunu %40 azaltma taahhüdünü hatırlattı. Projenin amacının, Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek carport projesiyle belediyenin kurumsal kapasitesini artırmak ve iklim değişikliğiyle mücadelede farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Proje kapsamında, havuzda 86 kwe güneş enerjisi sistemi kurulacak ve tüm aydınlatmalar LED sistemi ile değiştirilecek. Bunun sonucunda yıllık 118 mw enerji üretimi hedeflenirken, sistem devreye girdiğinde karbon emisyonunun 107,2 ton azaltılması hedefleniyor. Çalışmaların, enerji verimliliğini artırarak çevresel etkiyi azaltmaya yönelik olduğu vurgulandı. İmza töreni sonrası proje uygulama alanı olan yüzme havuzunda incelemeler yapıldı.