• Öğretmenler İş Bırakacak
Çorlu Güncel

Öğretmenler İş Bırakacak

  • 08 Mayıs 2024
  • 351 Kez Okundu

Eğitim İş Sendikası Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Er yaptığı açıklamada, 10 Mayıs Cuma Günü iş bırakacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz gün İstanbul Eyüpsultan’daki bir özel okulda okul müdürünün vurularak öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Eğitim İş Sendikası Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Er “can korkusuyla eğitim olmaz, yaşamak istiyoruz. 10 Mayıs Cuma Günü Çorlu Adalet Sarayı Önünde basın açıklaması yaparak iş bırakacağız” dedi. 

CAN KORKUSUYLA EĞİTİM OLMAZ

Açıklama yapan Mahmut Er, “ Can korkusuyla eğitim olmaz; yaşamak istiyoruz! Savaşlarda bile hedef alınmaması üzerine uluslararası anlaşmalar olan, dünyanın en güvenli mekanları olması gereken okullar, Türkiye’de şiddet sarmalının kucağına itilmiştir. İstanbul Eyüpsultan’daki özel bir lisede dehşet filmlerini aratmayan bir silahlı saldırının yaşanması ve bu saldırı sonucunda bir eğitimcimizin yaşamını yitirmesi, okullarımızın güvenlik açısından geldiği son durumu da gözler önüne sermiştir. Okuluyla, öğretmeniyle ve müdürüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle, yönetmelikler çerçevesinde okuldan atılan Iraklı bir öğrenci, 5 ay önce atıldığı okula silahla girmiş ve okul müdürünü makam odasında kurşun yağmuruna tutmuştur. Silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan okul müdürü İbrahim Oktugan, ne yazık ki ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. 5 el silah sesini duydukları için öğrenciler ve öğretmenler koridora doluşmuşken, burada başka bir canın daha kaybedilmemesi bu elim olayın tek tesellisi olmuştur. Şimdi Eğitim-İş olarak soruyoruz: “İtibardan tasarruf” olmuyor da güvenlikten olur mu?! Gerekli adımların atılması için daha kaç eğitim emekçisinin, kaç öğrencinin can vermesi gerekiyor? İktidarın plansızlığı sebebiyle ülkenin demografik yapısı ve güvenliği ciddi risk altındadır. Planlama ve rehabilitasyon süreçleri sağlıklı işletilmediği için güvenlik anlamında ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bu güvenlik açığının faturası bizlerin canı mı olacaktır? Bu sorulara yanıt vermeden bizler başsağlığı dileyecek hiçbir yöneticinin samimiyetine ve ciddiyetine inanmıyoruz” dedi. 

ARTIK YETER YAŞAMAK İSTİYORUZ

Açıklamasını sürdüren Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Er, “Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz! Eğitimde şiddete karşı çıkmak için, 10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz. Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz. Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube olarak 10 Mayıs Cuma Günü saat 12:30’da Çorlu Adalet Sarayı Önünde basın açıklaması yapacağız ve iş bırakacağız” dedi. 

İMDAT ŞAHİN