• Çorlu Edirneliler Derneği Açılış Yaptı
  • Çorlu Edirneliler Derneği Açılış Yaptı
Çorlu Güncel

Çorlu Edirneliler Derneği Açılış Yaptı

  • 10 Mayıs 2024
  • 267 Kez Okundu

Çorlu Edirneliler Derneği Omurtak Caddesi üzerinde dernek binasının açılışını yaptı.

Derneğin açılış törenine, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar ve STK temsilcileri katıldı. Edirneliler Derneği Başkanı Ümran Yolava açılış konuşması yaptı. Yalova açılışa katılanlara teşekkür ederek birlik beraberliğin devam edeceğini belirtti. 

EDİRNE KÜLTÜREL OLARAK ÖNEMLİ BİR İLİMİZ 

Açılış töreninde konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, derneğin Çorlu'nun sosyal ve kültürel hayatına önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, Edirne'nin tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaptı. Başkan Sarıkurt; "Edirne, Osmanlı döneminin önemli başkentlerinden biri olmasıyla ve tarihi eserleriyle ülkemizin en kıymetli şehirlerinden biridir. Bu nedenle, derneğin Çorlu'da açılması büyük bir memnuniyet kaynağıdır. Başkanlarına ve tüm dernek üyelerine bu önemli adım için teşekkür ediyor, derneğin Çorlu'ya ve çevresine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

DERNEK YÖNETİMİ VE ÜYELERİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Çorlu Kaymakamı Murat Eren de açılış töreninde bir konuşma yaparak, Edirne'nin Trakya'nın en önemli şehirlerinden biri olduğunu ve Çorlu'da yoğun bir Edirneli nüfusun bulunduğunu belirtti. Eren, "Edirne'nin tarihi ve kültürel mirası büyüktür. Bu nedenle, derneğin Çorlu'da açılması bizi çok memnun etmiştir. Dernek yönetimine ve üyelerine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İMDAT ŞAHİN