• Pazar Çantası 500 Liraya Dolmuyor!
  • Pazar Çantası 500 Liraya Dolmuyor!
Çorlu Güncel

Pazar Çantası 500 Liraya Dolmuyor!

  • 22 Mayıs 2024
  • 375 Kez Okundu

Hayat pahalılığı günden güne artarken vatandaşlar Pazar çantasının 500 liraya dolmadığını belirterek hayatın biraz olsun ucuzlamasını istedi.

Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde kurulan Salı Pazarında özellikle meyve fiyatları dudak uçuklatıyor. Sebze fiyatlarının da tansiyonu düşmezken vatandaşlar Pazar çantasının 500 liraya dolmadığını belirtti. Bir kilo çilek 50 lira olurken, mevsimi olan eriğin de kilosu 40 liradan satılıyor. Domates fiyatları da 20 liralar seviyesinde olurken 10 liraya hiçbir ürün bulunmuyor. 

MEYVE FİYATLARI ÇOK PAHALI

Sebze fiyatlarının da henüz fiyatlarının düşmediğini belirten vatandaşlar özellikle sebze fiyatlarının çok pahalı olduğunu vurguladı. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Sebze fiyatlarında henüz bir ucuzlama yok. Özellikle meyve fiyatları çok pahalı çilek, kiraz gibi meyveler 50 liralar seviyesinde satılıyor. Eriğin fiyatı bile 40 liralar civarında. Pazarda 20 liranın altında çok fazla bir şey yok” dedi. 

BİR DEMET MARUL 20 LİRADAN SATILIYOR

En düşük sebze fiyatları 20 lira seviyelerinde. 10 liraya ise hiçbir ürün bulunmuyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Maalesef fiyatlar düşmüş değil, en küçük şey 20 liradan satılıyor. Marulun demet fiyatı 15-20 lira seviyelerinde kimi yerde 25 liraya bile satılıyor. Domatesin kilosu 20 liralar civarında 30 liraya da domates var. Yani her şey çok pahalı bir türlü fiyatlar inmiyor” dedi. 

POŞETLE ALIYORUZ ÇANTA DOLMUYOR

Gazetemize konuşan vatandaşlar Pazar alışverişinde Pazar çantasının 500 liraya dolmadığını belirterek gazetemize konuştu. “Pazar çantasını maalesef dolduramıyoruz, sebze meyve ve kahvaltılık peynir zeytin alırsak bin liranın üzerine çıkıyor. Sadece bir kilo peynir 300 lira, zeytin fiyatları yine aynı seviyelerde. Biran önce hayatın ucuzlamasını bekliyoruz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN