Yüksekokulda Mezuniyet Heyecanı Yaşandı
Çorlu Güncel

Yüksekokulda Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

  • 06 Haziran 2024

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Çorlu Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan okul yönetimi, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte okulda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU TRAKYA’NIN TAMAMINDA BİRİNCİDİR

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu mezun töreninde ilk konuşmayı okul müdürü Doç. Dr. Abdullah Yinanç yaptı: Meslek Yüksekokulumuz 1987 yılında çıkan bir kanunla kuruldu. 1988 yılında 3 bölümle faaliyete başladı. Bugün 11 adet bölümümüz 14 adet programımız yaklaşık olarak 1900 öğrenci kapasitemiz var. Her yıl 200-300 bandında mezun veriyoruz. 11 Meslek yüksekokulu içinde biz her zaman 1’inci olduğumuzu rahatça söyleriz. Sadece burada değil Trakya’nın tamamında da birinciyiz biz. Meslek Yüksek Okulu olarak. Belki bunun sebebi tam olarak biz değiliz, öğrencilerimiz sizlersiniz. Yada bulunduğumuz konjonktürel yapı, fabrikaların sanayinin içinde olmamız” dedi. 

NKÜ TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZIDIR 

Mezuniyet törenine katılan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş yaptığı konuşmada: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 1982 yılında Trakya Üniversitesine bağlı olarak eğitim hayatına başladı ama resmen 2006 yılında kuruldu. Oldukça genç üniveristelerden bir tanesi, bu genç üniversitemiz bu kısa akademik hayatında ciddi başarılar elde etti. Gelişmeye ve geliştirmeye devam ediyor. 2006 yılında 10 bin olan üniversitemiz bugün 35 öğrenci sınırına dayanmış bulunuyor. 203’ü profesör 160’ı doçent, 267’si doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 1140 akademisyenin eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürüttüğü 12 fakültenin 12 meslek yüksek okulu 1 yüksek okul 17 uygulama ve araştırma merkezi 1 konservatuar olmak üzere eğitim faaliyetlerine devam ediyor. üniversiteler arasında bizim üniversitemiz parlayan bir yıldızdır. Sevgili öğrenciler bazı borçlar hayatımıza anlam kadar değer katar, hayatımızı şekillendirin ve nitelikli hale getirir. Bunlar nedir bizim gönül borçlarımızdır vefa borçlarımızdır. Ve bunlar çok kıymetlidir. Değerli mezunlarımız İki kesime hayatınız boyunca borçlu olmaya devam edeceksiniz bu borcunuzun bilincinde olun kimler bunlar derseniz biri aileniz diğeri ise Türk Milleti’dir” dedi. 

MÜGE YILDIZ TOPAK, YÜKSEKOKULDA HOCALIK YAPMANIN GURURUNU YAŞADIM

Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak yaptığı konuşmada: “Bugün burada konuşmamı Ergene Belediye Başkanı olarak yapsam da ben burada uzun yıllardır ders veriyordum, bu kürsüde bulunmak benim için ayrı bir onur ve gururdur. Şu an içinizdeki bazı öğrencilerimiz benden ders alarak mezun oluyorlar. O nedenle çok mutluyum” dedi. 

NE OLURSANIZ OLUN HAYATINIZ BOYUNCA MUTLU OLUN

Mezuniyet töreninde en son konuşan Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Bende bu yollardan geçmiş biri olarak hayatınızda başarılar diliyorum. Eğer eğitim öğretim devam etmezseniz, üzerine katmazsanız hayatta başarılı olma şansınız çok azalacak. Ben üniversiteye ilk girdiğimde bizim hocamız bir şey söylemişti, ne olmak istiyorsunuz diye sormuştu, herkes bir şey söylemişti ama hocamızın cevabı çok güzeldi, ne olursanız olun mutlu olun demişti. Bu çok önemli hayatınız boyunca mutluluk eksik olmasın” dedi. 

İMDAT ŞAHİN