Raylı Sistem Projesi Hayata Geçebilecek Mi?
Çorlu Güncel

Raylı Sistem Projesi Hayata Geçebilecek Mi?

  • 01 Temmuz 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in yerel seçim vaatlerinden bir tanesi de raylı sistem. Şimdi gözler raylı sistem projesine çevrildi, vatandaşlar raylı sistemin hayata geçip geçmeyeceğini merak ediyor.

31 Mart Yerel Seçimlerinden önce vaatlerini açıklayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in projelerinden bir tanesi de raylı sistemdi. Tekirdağ’ımızı demir ağlar ile öreceğiz, 49 kilometrelik raylı sistem hattı kuracağız, sözlerini sarf eden Candan Yüceer’in projeyi hayata geçirip geçirmeyeceği merak konusu oldu. 31 Mart yerel seçimleri geride kalırken vatandaşlar raylı sistem projesinin hayata geçmesini istiyor. 

“TEKİRDAĞIMIZI DEMİR AĞLARLA ÖRECEĞİZ” DEMİŞTİ 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer seçim vaatleri içinde raylı sistemi öne çıkarmıştı. Tekirdağ’ı demir ağlarla öreceğini belirten Candan Yüceer Tekirdağ genelinde 49 kilometrelik raylı sistem hattı kurulacağını belirtmişti. Seçim öncesi raylı sistemlerle ilgili açıklama yapan Candan Yüceer, “Tekirdağ’ımızı demir ağlar ile öreceğiz. 49 kilometrelik raylı sistem hattı kuracağız. Çerkezköy-Çorlu TCDD Gari banliyö hattını, Veliköy-Kızılpınar-Çerkezköy tramvay hattını, Ergene Yeşiltepe-Çorlu Devlet Hastanesi tramvay hattını, Çerkezköy TCDD Gar-Kapaklı Mezarlık tramvay hattını hayata geçireceğiz” demişti. 

TRANVAY HATTININ HAYATA GEÇMESİ ÇORLU VE ERGENE DE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRIR 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Candan Yüceer’in tranvay hattı projesi Ergene ve Çorlu’daki ulaşıma büyük katkı sunabileceğini belirten vatandaşlar projelerinin hayata geçmesini istiyor. 49 kilometrelik raylı sistem projelerinde şu ana kadar daha bir çalışma yapılmazken önümüzdeki yıllarda projelerin hayata geçmesi bekleniyor. Çorlu ve Ergene’de ulaşım sadece otobüs ve minibüslerle sağlanırken, raylı sistemin kurulması trafiği ve ulaşımı rahatlatacağını belirten vatandaşlar projeler için biran önce çalışmaların başlamasını bekliyor. 

RAYLI SİSTEMLER İÇİN İLK ÇALIŞMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK

31 Mart yerel seçimleri geride kalırken vatandaşlar raylı sistemler için çalışma başlamasını bekliyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Raylı sistemler için çalışmaların ne zaman başlayacağını merak ediyoruz. Raylı sistem projeleri hayata geçtiği zaman gerçekten Tekirdağ’da ulaşım kolaylaşacaktır. İlk çalışma ne zaman başlayacak merakla bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda projeler için çalışma başlar” dedi. 

İMDAT ŞAHİN