Büyükşehir Açık Otoparkın Zeminini Düzenledi
Çorlu Güncel

Büyükşehir Açık Otoparkın Zeminini Düzenledi

  • 09 Temmuz 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Cemaliye Mahallesi’ne yapılması planlanan katlı otopark yeri uzun süredir açık otopark olarak kullanılıyordu. Büyükşehir belediyesi gececi olarak açık otoparkın zeminini düzenledi.

Çorlu’da Cemaliye Mahallesinde altı iki kat otopark üstü meydan şeklinde yapılacak projesi öncesi büyükşehir belediyesi ekipleri açık otoparkın zeminini düzenledi. Zeminine kum ve çakıl döken belediye ekipleri zemini iş makinaları yardımıyla düzenledi. Cemaliye Mahallesi Şehit Şevket Özmen Sokak üzerine yapılması planlanan katlı otoparkın projesi revize edilmiş, yeni projeyle birlikte altı otopark üstü meydan olacak şekilde yeni proje onaylanmıştı. Büyükşehir Belediyesi otoparkın yapılacağı alanda, zemin düzenlemesine başladı. Uzun süredir otoparkın yeri geçici olarak açık otopark olarak kullanılıyordu. 

KATLI OTOPARKIN PROJESİ REVİZE EDİLEREK, ALTI OTOPARK ÜSTÜ MEYDAN YAPILDI 

2017 yılında kamulaştırma çalışmaları başlatılan katlı otopark projesi revize edildi. Projeye göre altı iki katlı otopark üstü ise meydan yapılacak. 2024 yatırım planlarına alınan otopark projesinde son aşamaya gelindi, proje çizimleri tamamlanmak üzere olan katlı otopark projesinin yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor. 

UZUN SÜREDİR AÇIK OTOPARK OLARAK KULLANILIYORDU 

Cemaliye Mahallesi Perşembe Pazarı’nın üst kısmında yer alan 2700 metrekarelik alan uzun süredir açık otopark olarak kullanılıyordu. Kamulaştırılan binaların yıkılmasıyla birlikte zemin düzleştirildi ve açık otopark alarak kullanılmaya başlandı. Büyükşehir belediyesi ücret almadan vatandaşların hizmetine açık otoparkı sunmuştu. Şimdi belediye ekipleri otoparkın zeminin de düzleştirme çalışmaları yapIYOR. 

İMDAT ŞAHİN