Sulama Değil İsraf!
Çorlu Güncel

Sulama Değil İsraf!

  • 12 Temmuz 2024

Çorlu’da parklar ve refüjler sulanırken fıskiyelerin çimlerden daha çok kaldırımları ve yolları sulaması tepki çekiyor. Vatandaşlar; “Bunun adı sulama değil suyun israf edilmesidir. Belediyeler önlem almalı” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi sorumluluğunda olan refüjler ve parkların sulanması sorun olmaya devam ediyor. Refüjlerde ve parklarda bulunan fıskiyeler çimlerden ziyade kaldırım ve yolları suluyor. Bununla ilgili belediyelerin hiçbir önlem almaması vatandaşın tepkisini çekiyor. En son Nefes Parkta çimleri sulayan fıskiyelerin kaldırımları ve yolları sulaması dikkatlerden kaçmadı. Aynı şekilde refüjlerdeki çimler ve çiçekler sulanırken yine fıskiyeler yolları suluyor. Vatandaşlar belediyelerden bununla ilgili önlem almasını ve su israfının önüne geçilmesini istedi. 

ÇİMLERDEN ÇOK KALDIRIMLAR VE YOLLAR SULANIYOR

Belediye ekipleri yaz dönemlerinde çimlerin kurumaması için fıskiyeleri çalıştırıyor. Fıskiyelerin doğru düzgün ayarlanmaması nedeniyle fıskiyeler yolları suluyor. Çimleri sulaması gereken sulama sistemlerinin yolları ve kaldırımları sulaması dikkatlerden kaçmıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, "Maalesef sulama sistemlerindeki fıskiyeler çimlerden çok yolları suluyor. Bazen yollarda göl oluşuyor. Belediye ekipleri bunlara neden önlem almıyor, bu şekilde su israfı yapılıyor” dedi. 

SULAR BOŞA AKARKEN, BELEDİYELER NEDEN ÖNLEM ALMIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi’ne ait refüjler ve parkların sulanması sorun olmaya devam ediyor. Belediyeler onlarca ton su boşa akarken neden önlem almıyor diye soran vatandaşlar gazetemize konuştu: “Belediyeler onlarca su boşa akarken neden önlem almıyor. Bunları takip eden kimse yok mu? Akşamları açılan sulama sistemleri nedeniyle onlarca ton su boşa gidiyor, belediye de bunu izliyor. Bu kabul edilemez” dedi. 

İMDAT ŞAHİN