Emlak Konutlarındaki Dere Temizleniyor
Çorlu Güncel

Emlak Konutlarındaki Dere Temizleniyor

  • 24 Temmuz 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri Emlak Konutları Bölgesi’nde TOKİ’nin yaptığı konutların hemen yanında bulunan dere de temizlik çalışması yapıyor.


Çorlu’da Emlak Konutları Bölgesindeki TOKİ konutları yanında bulunan dereden yükselen kokular ve derenin tehlike saçması nedeniyle belediye ekipleri kepçe yardımıyla dere yatağını temizleyor. TOKİ Konutlarının hemen yanından akan dereye kanalizasyon hatlarının açıktan verildiğini iddia edilirken duruma vatandaş tepki gösteriyor. Dere de biriken çamur ve diğer pislikler nedeniyle kötü kokuların yükseldiği derenin etrafında yaşayan vatandaşlar kokudan pencereleri açamadığını belirtti.  
DERE YERLEŞİM YERLERİNİN TAM ORTASINDA
Hürriyet Mahallesi’nde TOKİ’nin yeni yaptığı binaların hemen yanında açıktan akan dere yerleşim yerlerinin tam ortasında kalmış durumda. Yapılaşmanın hızlı olduğu Emlak Konutları bölgesinde derenin açıktan akması vatandaşları düşündürüyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Daha önce buralarda yerleşim yoktu dere açıktan akıyordu ama şimdi burası Çorlu’nun en çok yapılaşmanın olduğu yerlerden biri dere yerleşim yerlerinin tam ortasında kaldı açıktan akması tehlike yaratıyor” dedi. 
KANALİZASYON HATLARI DEREYE Mİ VERİLİYOR?
Dere hem güvenlik açısından hemde dereden yükselen kokular nedeniyle vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Kanalizasyon hatlarının dereye verildiğini ileri süren vatandaşlar, derenin ıslahının çok önemli olduğunu vurguladı. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Dereden çok fazla koku yükseliyor. Dereye açıktan kanalizasyon hatları verilmiş durumda, Özellikle Önerler Mahallesi ve bazı sitelerin kanalizasyonu buraya veriliyor. Dereye lağım suları karışıyor. Bu tür olumsuzlukların mutlaka giderilmesi gerekiyor” dedi. 
TEMİZLENMESİ GEÇİCİ ÇÖZÜM, ISLAH EDİLMESİ GEREKİYOR
Derenin temizlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar temizlenmesi sadece yetmez, derenin ıslan edilmesi ve dereye lağım sularının verilmemesi gerekiyor. Derenin güvenliğinin de alınarak dere ıslahı son derece önemli. Temizlemek geçici çözüm, derenin ıslah edilerek tam anlamıyla bu pis kokudan arındırılması lazım” dedi. 
İMDAT ŞAHİN