• “Destek Olsunlar Dünya Şampiyonluğunu Çorlu'ya Getireyim”
Spor

“Destek Olsunlar Dünya Şampiyonluğunu Çorlu'ya Getireyim”

  • 21 Şubat 2019
  • 2272 Kez Okundu

14-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Muğla ili Fethiye ilçesinde 550 sporcunun katıldığı büyükler Bay, Bayan Karate Şampiyonasında, 61 Kiloda Çorlu’ya Türkiye ikinciliğini getiren Neşe Kıymet Diker, başta Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve iş adamlarına çağrı yaptı. Diker; “Hedefim Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu. Sayın Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediyemiz destek olursa Dünya şampiyonluğunu Çorlu’ya getiririm” dedi.

Bu güne kadar elde ettiği birçok başarıya rağmen başta Çorlu Belediyesi olmak üzere hiçbir kurumun kendisini davet etmediğini ve destek olmadığını belirten Neşe Kıymet Diker sitem etti. Dünya 5.’si Milli Kareteci Neşe Kıymet Diker, Avrupa Şampiyonası öncesi Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi Başkanlarına seslenerek, “Destek verin, Dünya Şampiyonluğunu getireyim” dedi.

Dünya 5.’si Milli Kareteci Neşe Kıymet Diker, hazırlandığı Avrupa Şampiyonası öncesinde Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyesine seslenerek, destek çağrısında bulundu. Diker yaptığı açıklamada “2006 yılından beri karate yapıyorum. 4 yıldır Milli Takımdayım. 4 yıldır Türkiye Şampiyonuyum. Avrupa ve Dünya Şampiyonasına hazırlanıyorum. 2017’de Dünya 5.’si oldum. İnşallah bu sene Avrupa Şampiyonasında şampiyon olacağım. Ankara’da kampımız devam ediyor. 8-10 Şubat’ta Avrupa Şampiyonasında ülkemi gururla temsil ettim. Hedefim 2024 Olimpiyatlarına katılmak. İnşallah bu yolda ilerlerken destekleri de görmek isterim. Antrenörlerim Tekirdağ ve Türkiye’nin en iyileri. Belediyeden hiç destek görmedim. En azından beni çağırıp onure edilirdim. Lisansım şu an Kırklareli’de. Bu yıl Kırklareli sporcusu oldum. En büyük destekçim annem ve babam. Onların desteği ile ben bu başarıları elde ettim. Gittiğim tüm turnuvalara ailemin desteği ile gidiyorum. O yüzden Çorlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden destek bekliyorum. Onların desteği ile Dünya Şampiyonluğunu ilimize getireceğime eminim” dedi.