Çorlu Kahveciler Odası Üyelerini Uyardı
Çorlu Güncel

Çorlu Kahveciler Odası Üyelerini Uyardı

  • 26 Temmuz 2024

Çorlu Kahveciler Oda Başkanı Yıldız Filiz, vergi memurlarının denetimlerine karşı üyelerine çektiği mesajla uyarıda bulundu.

Vergi memurlarının denetimlerde bulunduğunu belirten Çorlu Kahveciler Odası mesajında, “Vergi dairesi tarafından işyerleri denetimleri yapılmaktadır. Günlük hasılat olarak her gün (pos cihazı olanlar dahil) fatura fiş kesmesi zorunludur. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için fatura fişi olmayan esnafımız odamızdan temin edebilir” denildi. Vergi memurlarının son günlerde esnafı denetlemesi Çorlu’da gündeme gelmişti. Vergi memurları belli aralıklarla esnafları ziyaret ederek denetimler gerçekleştiriyor. Çorlu Kahveciler Odası da üyelerini denetleme karşı uyarıda bulunarak yapılması gerekenleri belirtti. 

MAYISTAN İTİBAREN ÜYELER UYARILIYOR

Mayası ayından itibaren üyeleri bilgilendirdiklerini belirten Çorlu Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz, mesajları gazetemizle paylaştı. 15 Mayısta üyeler mesaj gönderen Çorlu Kahveciler Odası “İşletme sahiplerinin banka hesaplarını vergi dairesi tarafından denetleneceği bilgisi edinilmiştir. Hesaba gelen tutar kadar yazar kasa fişi perakende satış fişi yazılması gerekmektedir. Basın usulde vergiye tabi olan esnaflarımız günlük hasılan olarak her gün fatura ve fiş kesmesi zorunludur. Mağduriyet yaşanmaması için bu hususlara dikkat edip bilgi edinilmesini önemle rica ederiz” denildi. Yine 16 Mayıs 2024 tarihinde “Basit usul işyerleri günlük hasılat olarak (pos cihazı olanlar dahi) fatura fiş kesmesi zorunludur. Denetimler sırasında herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için” ifadelerine yer verildi. 

İMDAT ŞAHİN