• Çocuklar Hem Öğreniyor, Hem Eğleniyor
  • Çocuklar Hem Öğreniyor, Hem Eğleniyor
Çorlu Güncel

Çocuklar Hem Öğreniyor, Hem Eğleniyor

  • 26 Temmuz 2021
  • 932 Kez Okundu

Yaz dönemlerinin vazgeçilmezi olan yüzme kurslarında çocuklar hem yüzmeyi öğreniyor hem de yaşıtlarıyla eğleniyor.


Yaz dönemine gören çocuklarını yüzme kurslarına gönderen veliler çocuklarının hem yüzme öğrenmesini hem de güzel bir tatil geçirmesi için onları yüzme kurslarına gönderiyor. Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzme havuzunda yüzme eğitimleri veren Çorlu Yunusları Yüzme ve Dalış Eğitim Merkezi yöneticisi Ömer Gezgin gazetemize konuştu. 
HAVUZDA ÇOCUKLAR ÇOK EĞLENİYOR 
Çocukların yaz döneminin vaz geçilmezi olan yüzme kurslarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ömer Gezgin, “Pandemi sebebiyle bir buçuk yıl boyunca hemen hemen herkes evinde kaldı. Şimdi velilerin en büyük şikâyeti, evdeyken çocuğumuz çok kilo aldı, havuz zayıflatır mı, diyen veya çocuğum yüzme bilmiyor yüzme öğrenmesini isteyen veliler bizleri arıyor. Burası sanayi bölgesi burada insanların tatile çıkması çok az, pandemi de insanların ekonomileri de iyi değildi, şimdi veliler genellikle çocuklarını yüzme havuzlarına yönlendiriyor. Burada çocuklar bir saatte olsa yüzme kurslarını alıyorlar ve çok eğleniyorlar. Burada hem yüzme öğreniyorlar hemde çok eğleniyorlar” dedi. 
ÇORLU’DA İKİ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU VAR
Konuşmasını sürdüren Gezgin, “Çorlu’da toplamda 4-5 tane havuz var, bunun bir tanesi belediyenin diğerleri de kolej havuzları olduğu için kendi öğrencilerine hizmet veriyorlar. O okula kayıtlı öğrenciler o havuzlardan faydalanabiliyor sadece dışardan kayıt yaptıran bizim havuzumuz ve Çorlu Belediyesi’nin yüzme havuzu.  İki havuzda yarı olimpik yüzme havuzu. 4-15 yaş arası bütün çocuklar yüzme kurslarına bizde katılabiliyor. 15 yaş üstü kişiler yetişkin sınıfına giriyor. Onlarda birebir özel ders oluyor. Onlarda biraz maliyetler yüksek oluyor. Bizim Çorlu Yunusları Yüzme Havuzunda 1 eğitmene 5 öğrenci düşüyor” ifadelerine yer verdi.  
4 METREKAREYE 1 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR 
Pandemi nedeniyle hijyen kurallarına çok dikkat edildiğini vurgulayan Ömer Gezgin, “Pandemi sebebiyle havuzlar daha kullanışlı ve daha iyi durumda. Çünkü pandemi sebebiyle kurstaki öğrenci sayıları düştü. Önceden bir seansa 40 öğrenci alına biliniyordu, şimdi yarı yarıya düşürüldü. 4 metrekareye bir öğrenci düşüyor bu sebeple maksimum alabileceğimiz öğrenci sayısı 20. Sporcu yetiştiriyoruz, genelde Tekirdağ’da yarışmak için öğrencilerimiz gidiyor, başarılarımızda oldu. Sağlık Bakanlığı bize ekip gönderiyor, ekipler havuzların her şeyini kontrol ediyor. Hatta su analizi alıyorlar, 3 gün içinde su analizleri çıkıyor. Daha sonra evrak düzenleniyor, biz uygundur belgemizi sağlık müdürlüğünden aldık. Uygun olmadığı taktirde havuz mühürleniyor. Biz kesinlikle içeriye veli dahi almıyoruz, çünkü ayakkabıyla giriyorlar bunu sık sık diğer yerlerde görüyoruz. Ondan dolayı mikrop bulaşabiliyor. Bizde sadece öğrenciler oluyor, birde hocalar oluyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN