• Kültür Merkezi Unutuldu Mu?
  • Kültür Merkezi Unutuldu Mu?
  • Kültür Merkezi Unutuldu Mu?
Çorlu Güncel

Kültür Merkezi Unutuldu Mu?

  • 27 Temmuz 2021
  • 1189 Kez Okundu

2017 yılında Çorlu Belediyesi tarafından yapımına başlanan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi Binası’nın inşaatıyla ilgili hala bir ilerleme yok. 4 yıldır tamamlanamayan bina çürümeye terk edildi.


2017 yılında temeli atılan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nde 780 kişilik ana salonu, 200 kişilik black box tiyatro ile 800 metrekare fuaye kafe alanı, 2 simultane tercüme odası, projeksiyon ve görsel efekt odaları, 11 adet sanatçı odası, çoklu kulislerin yanında engelli olmak üzere yaklaşık 250 araç parkı yeri bulunuyor. Trakya’nın en büyük kongre ve gösteri merkezi olacak binayla ilgili çalışmaların devam etmemesi tepki çekiyor. 
BAŞKAN SARIKURT, ÇALIŞMALARIN DEVAM EDECEĞİNİ BELİRTMİŞTİ 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 9 Mart 2020 tarihinde gazetemize yaptığı açıklamada çalışmaların devam edeceğini belirtmişti. Başkan Sarıkurt’un açıklamasının üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen çalışmalar hala başlamadı. 2017 yılında temeli atılan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi için gazetemize geçtiğimiz yıl demeç veren Başkan Sarıkurt ekonomik krizin etkili olduğunu belirtmişti. Bir kısmının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt çalışlarının başlayacağını duyurmuştu. 
ÇEVRE DÜZENLEMESİ HİÇ YAPILMADI 
4 yıldır yapımı devam eden Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenlemesi de içler acısı vaziyette bekliyor. Binanın içindeki çalışmalarında durması nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Yıllardır bekleyen binanın biran önce yapılmasını beklediklerini belirten vatandaşlar; “Yıllardır kongre merkezinin yapılmasını bekliyoruz. Çorlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bu işe öncülük edip çalışmaları biran önce bitirmeli” dedi. 
NE ZAMAN BİTİRİLECEK?
Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin ne zaman bitirileceğini soran vatandaşlar, “Burada çalışmalar başlayalı 4 yıl oldu. Daha ne kadar bekleyeceğiz. Bu proje bitirilemeyecekti o zaman neden başlandı. Neden bu kadar büyük paralar harcandı. Biran önce bitirilerek halkın hizmetine sunulmasını bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN