• Ergene Velimeşespor Kupada Tur Atladı
  • Ergene Velimeşespor Kupada Tur Atladı
Ergene

Ergene Velimeşespor Kupada Tur Atladı

  • 15 Eylül 2022
  • 841 Kez Okundu

Tekirdağ’ın profesyonel liglerdeki tek temsilcisi Ergene Velimeşespor Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında Beyoğlu Yeni Çarşı takımını normal süresi 2 – 2 biten maçta penaltı atışları sonrası eleyerek kupada tur atlayan taraf oldu.

 

 

Beyoğlu Yeni Çarşı ile Ergene Velimespor Metin Ateş, Fatih Pazı, Uğur Akalp hakem üçlüsünün görev aldığı karşılaşmada Maltepe Hasan Polat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. 44. dakikada kaptan Fatih Dilek’in kaydettiği golle 1 – 0 öne geçen ve soyunma odasına bu skorla giden Ergene Velimeşespor ev sahibi takımın Celil ile 54. Dakikada bulduğu gole engel olamayınca skora denge geldi. Maçın 68. Dakikasında Samet Günhan’ın ayağından bulduğu golle skoru 2 – 1’e getiren ve bir kez daha öne geçen Tekirdağ temsilcisi maçın uzatma anlarında 90+4. dakikada ev sahibi takımdan Ender’in kafa vuruşunda topu filelerinde görünce skor 2 – 2’ye geldi ve uzatma devrelerine geçildi. 30 dakikalık uzatma bölümünde iki taraf da gol kaydına muvaffak olamayınca penaltı atışlarına geçildi. Ergene Velimeşespor’da Samet Halvaci, Efecan Barlık,  İbrahim Hırçın, Kerim Bölük ve Doğukan Öksüz penaltı vuruşlarını gole çevirince rakibine penaltılarda 5 – 3’lük toplamda ise 7 – 5’lik üstünlük kuran mavi beyazlılar kupada adını üst tura yazdıran taraf oldu.

Ergene Velimeşespor’un Türkiye Kupası ikinci turundaki rakibi 1. Tur maçlarının tamamlanmasının ardından 16 Eylül 2022 (bugün) yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak.