• Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
  • Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da
Çorlu Güncel

Chp'nin Ekonomi Masası Çorlu'da

  • 16 Eylül 2022
  • 662 Kez Okundu

CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'ın başkanlığındaki Ekonomi Masası üyeleri Çorlu’da esnafı ziyaret ettikten sonra Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi.

CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın başkanlığında CHP Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul Milletvekili Turhan Aydoğan, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, 24. Dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli,  İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’tan oluşan Ekonomi Masası Çorlu’da esnafı ziyaret etti. Ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi. 
ESNAFIN DERTLERİNİ DİNLEYİP ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADILAR 
Çorlu’ya gelen CHP Ekonomi Masası Omurtak Caddesi üzerinde yer alan esnafı ziyaret edip dertlerini sıkıntılarını dinledi. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki ekonomi masası üyeleri esnafı tek tek ziyaret edip dertlerini dinledikten sonra esnafa CHP’nin çözüm önerilerini sıraladı. Esnafla sohbet eden CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Ekonomi Masası üyeleri daha sonra Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti. 
SİZİ MİSAFİR ETMEK ÇOK KIYMETLİ 
Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan CHP Ekonomi Masası’nı karşıladıktan sonra toplantı salonuna geçildi. İzzet Volkan burada yaptığı konuşmada: “Kıymetli vekillerim bugün Trakya’da hem üretimin hem de ticaretin kalbi merkezi olan Çorlu’dayız, Çorlu’muz, Ereğli’miz, Ergene’miz bizim Çorlu TSO olarak etki alanımızda olan üyelerimizin bulunduğu bölgelerdir. Organize sanayi bölgeleri olarak ülkemizin ve bölgemizin üretimine istihdamına güç katıyoruz. Aynı şekilde genç girişimcilik konusunda en hızlı büyüyen odalardan hemen hemen Türkiye’de ilk üçe giren bir odayız. Bugün sizleri aramızda misafir etmek çok kıymetli. Üyelerimizle ve bölgemizdeki seçilmiş iş insanları ile bölgemizin sıkıntılarını birlikte paylaşabileceğimiz için bu fırsatı bize sağladığınız için hepinize teşekkür etmek istiyorum” dedi. 
BUGÜN CUMHUR İTTİFAKINDAKİ İKTİSATÇILARIN 3-4 KATI BİZDE VAR
Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan’dan sonra mikrofonu alan CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Bu, bizim 43’üncü ilimiz. 61 bin kilometre yol yapmışız. Türkiye’nin çeşitli illerindeki odalara, esnaf odalarına sanayi ticaret odalarına ziraat odalarına CHP’nin Ekonomi programını anlattık. Sık sık diyorlar CHP’nin muhalefetin ekonomi programı yok, bal gibi var, biz iki senedir ne anlatıyoruz, hikâyemi anlatıyoruz. CHP’de ve beraber oturduğumuz millet masasındaki partilerde çok kıymetli iktisatçılar var. Bugün Cumhur İttifakındaki iktisatçıların 3-4 katı bizde var. Dolayısıyla bizim ekonomik program yapmamızda ekonomik programı Türkiye’yi refaha çıkaracak bir ekonomi programı yapamamak gibi bir sorunumuz yok. Bugüne kadar Türkiye için birçok program yaptık. Şimdi de en iyisini yaparız diye düşünüyoruz” dedi. 
“TEK ADAM REJİMİ DEVLETTE CİDDİ BİR YÖNETİM KRİZİNE NEDEN OLDU”
Konuşmasını sürdüren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bir başka önemli sorun, Türkiye’de 2018 yılında geçilen bu ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bu tek adam rejimi, bu devlette ciddi bir yönetim krizine neden oldu. Kurallar kalktı, yerine kral geldi. Polatlı’yı ziyaret ederken çiftçilerimizden sohbet ediyoruz, bir çiftçimiz ayağa kalktı dedi ki ‘Faik Bey, biz artık kral değil kural istiyoruz’. Ondan sonra da bu bizim sloganımız haline geldi. Türkiye’de bugün yüzde 80 enflasyon var. ‘Büyüyoruz, büyüyoruz’ diyoruz, yüzde 80 enflasyon var. Yüzde 80 enflasyon ile gerçek büyüme nedir? Bunu anlamak mümkün değil. Büyümenin kalitesinin bozukluğunu gösteren bir başka konu da cari açığımız da büyüyor. Son dönemde cari açığımız, gayri safi milli hasılaya oranla rekorlar kırmaya başladı. Oysa ne diyordu hükümet, Türkiye Modeli diye bir model çıkarttılar, bu model çerçevesinde Türk lirası değer kaybedecek, cari açığımız düşecekti. Ne oldu? Aksine arttı. Belirsizliğin arttığı yerde sanayicinin fiyat vermesi güçleşir. Şimdi burada, 12 ay sonrası için dolar kuru beklentilerini Merkez Bankası’ndan alıp yansıttım. En düşük tahmin 20 binin altı, 17-18 bin. En yüksek tahmin 25 bin. Hiçbir zaman ikisi arasındaki fark bu kadar açılmamıştı. Bu, müthiş bir belirsizlik olduğunu gösteriyor. Zaten bunu diğer endekslerden de izlemek mümkün” dedi. 
ÇOK CİDDİ EKONOMİK POLİTİKALARIMIZ VAR
Faik Öztrak partisinin Türkiye’nin ekonomisin düzeltecek çözümlerinin olduğunu belirterek konuşmasını sürdürdü: “Demokrasi, güçlendirilmiş parlementer sistem, üreten verimlilikle zenginleşen bir ekonomi, herkesi kapsayan büyüme ve son olarak ta sürdürülebilirlik. Bu dört ayaktan oluşan bir stratejiyi takip edeceğiz. Bunlar tabi genel ilkelerimiz bizim, yapacaklarımızın hepsini bu ilkeler çerçevesinde yapacağız ama bunun altına indiğiniz zaman çeşitli sektörler çeşitli kesimlere dönük binlerce detaylı politika var. İşte burada önümüzdeki dönemde yazacağımız Cumhurbaşkanlığı programında açıkça dile getireceğiz. Son olarak şunu söyleyim, çok sıkıntılı bir dönemde geçiyoruz ve çok sıkıntılı aşabilmek içinde ciddi bir politika zamanlamasına ihtiyaç var. İlk aşamada hızla Türkiye’de beklentileri değiştirecek reformları yapacağız, çok kısa sürede bu güveni sağlayacağız, güveni sağladığımız andan itibaren de risk birimlerimiz aşağı gidecek ve belirsizlik azalacak. Yine belirsizliği azaltmakla birlikte dışardan imkân dışardan kaliteli yatırım gelecek. Dövize bağımlılık azalacak, döviz kurundaki dalgalanmalar yavaşlayacak ve sonunda Türkiye istikrarlı büyüme yoluna girecek. İstikrarlı büyüme sürecinde de beklediğimiz Türkiye’nin önünü açacak üretim kapasitesini artıracak yatırımlar kadar dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüme dönük yatırımların yapılması, sonunda bununla birlikte iş imkânları artacak ücretler artacak, gelir adaleti sağlanacak daha uzun dönemli kalıcı bir büyüme ortamına geçmiş olacak. Bunlar yapabilir misiniz bugün yabancı yatırımcılarla ben görüşüyorum, altılı masada yer alan diğer partilerin ekonomi yetkilileri de görüşüyor. Gördüğümüz bir tablo var, şu süreç var ya aldığımız izleniş şu, yıpranmış yönetimin seçimlerle değişeceği ortaya çıksın Türkiye’ye çok ciddi miktarda kaynak akmaya başlayacak. Süratle Türkiye’nin aydınlığa geçme ufku artama başladığını 2 yıl içerisinde de Türkiye’nin tamamının aydınlığa geçtiğini göreceğiz diye düşünüyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN