• Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
  • Türk Dil Bayramı Kutlandı
Çorlu Güncel

Türk Dil Bayramı Kutlandı

  • 26 Eylül 2022
  • 695 Kez Okundu

Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan Türk Dil Bayramı, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program ile kutlandı.



Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’ü, her yıl “Türk Dil Bayramı” olarak kutlanıyor. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi tarafından 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen kutlama programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve çok sayıda davetli katıldı.
MİLLET OLARAK DİLİMİZE ÖRGÜMÜZE VE ADETLERİMİZE ÖNEM VERMELİYİZ
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptığı konuşmada Türk Dil Bayramı’nı kutladı. Yel konuşmasının devamında, “Bugün gerçekten çok anlamlı bir günde beraberiz, millet olmanın gerçekten çok önemli unsurlarından biri olan dil üzerinde Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi öğrenicilerimizin ve öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu çok güzel bir program izledik. Gönülden tebrik ediyorum, Tasada ve kıvançta bir ve beraber olmak önemli. İnsanlar arasındaki düşünceleri ifade etmenin en kolay yolu da dil kullanabilmek, dili kullanabilmekte gerçekten geçmişten geleceğe doğru giden yaşayan bir organizma olduğunu düşünerek ve ona sahip çıkarak daha da zenginleştirerek mümkün olmaktadır. Bizlerde Anadolu ve Trakya Coğrafyasında kurulmuş 25’inci medeniyetiz. Bakın Türk milleti olarak bizden önce çok fazla medeniyetler bu topraklarda yaşamış ve dünyada en fazla medeniyetlerin yaşamış olduğu bu topraklarda yaşamaktayız. Ve çok da iyi sahip çıkmak zorundayız. Çalışarak sahip çıkmak zorundayız. Bizlerden önce adını unuttuğumuz dillerini unuttuğumuz pek çok millet bu topraklardaydı. Bu nedenle bizde inşallah kıyamete kadar bu toprakların Türk milletinin bir dünyaya haykırış meydanı olduğu ve atalarımız yakışır bir şeklide gelecek nesillere çok güçlü bir ülke bırakmak zorunda olduğunu bilen bir milletin efradı olarakta umuyor ve diliyorum ki diline örfümüze ve âdetimize geleneklerimize dini inançlarımıza sahip çıkalım ve böylece çok güçlü bir ülke olma yolunda emin adımlarla devam edelim” dedi. 
PROGRAMA EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM 
Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan katıldığı dil bayramı programında kısa bir konuşma yaptı. Eldivan konuşmasında, “Bu tür etkinliklerin genç kardeşlerimiz için bir ışık bir rehber olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Ben dil bayramımızı kutluyorum. Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak okul müdürümüze, öğretmenlerimize, emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.  
İMDAT ŞAHİN