• Sağlık Görevlisine Şiddete Tepki
Çorlu Güncel

Sağlık Görevlisine Şiddete Tepki

  • 05 Nisan 2024
  • 427 Kez Okundu

Çorlu Devlet Hastanesi’nde protez - ortez teknikerinin darp edilmesine yönelik Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) tarafından basın açıklaması yapıldı.

Çorlu Devlet Hastanesi önünde Hep- Sen Sendika Genel başkanı Yunus Şimşek tarafından yapılan açıklamada, “Bugün ne yazık ki yine sağlıkta şiddet vakası nedeniyle Çorlu Devlet Hastanesi önünde toplanmış bulunmaktayız. Şiddet bir hastalıktır ve bu bir halk sağlığı sorunudur. Ne yazık ki sağlık çalışanlarımız, sağlık emekçilerimiz ortalama günde bir kez sağlıkta şiddete maruz kalmakta ve halkın sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Şiddet dışarıdan hasta ve hasta yakınlarından geldiği gibi içeride de şiddet ne yazık ki sağlık camiasına, sağlık emekçilerine maruz bırakılıyor ve sağlığımız, halkın sağlığı tehlikeye atılıyor” dedi. 

 KONU YARGIYA TAŞINDI 

Açıklamasını sürdüren Yusuf Şimşek, “Bu kurumda görev yapan ortez protez teknikleri arkadaşımız Hep- Sen ilçe temsilcimiz bakın alçı odasında ne yazık ki iş sağlığı güvenliği kanununa haykırı, havalandırmanın bulunmaması, gerekli malzemenin bulunmaması, N95 maskelerinin bugün temin edilmemesi nedeniyle ve halkın sağlığını en çok tehlikeli yandan meslek dışı çalıştırmaya karşı çıktığı için önce idareye sözel olarak başvurmuş, çözüm bulunamayınca yazılı olarak başvurmuş, yine çözüm bulunamayınca sendikamızın hukuk servisine bağlı çalışan avukatlarımızca konu idari yargıya taşınmıştır. Sizler tüm bunları yaparken, bakın burada sağlık emekçileri altın tasımda sokak içinde çalışmaktadır. Bu iş sağlığı kanunu gereğince de burada idare bu önlemleri almak zorunda. Bir N95 maske temin etmek zorunda. Havalandırma sistemini temin etmek zorunda. Burada sadece hizmet veren değil, hizmet alanında sağlığın tehlikeye atılmaktadır. Bir artık ortez protez teknikerine hemşire işi yaptıramazsınız. Tekirdağ halkını, Çorlu halkını sizler sağlığını tehlikeye atamazsınız. Ve tüm bu itirazlar çerçevesinde konu idari arkaya taşındı diye, şikayet edildi diye ve burada nereden nasıl geldiği belli olmayan sözleşmeli bir zanlı bugün arkadaşımıza yasal ceza alacak diye korkusundan şiddete başvurmuştur. Ve yaşamını da tehlikeye atarak canına kast etmiştir. Değerli Tekirdağ halkı, buradaki çalışan sağlık emekçileri sizin sağlığınızı koruyor. Kalite ve destekten sözde sorumlu bir müdür yardımcısı kalkıyor, arkadaşımızı görevi başında darp ediyor. Böyle kamu kurumu yönetilmez. Sırf idare bir başvuru yaptı diye, sırf idareye bir yargı adımı attı diye sizler bir sağlık emekçisini darp edemezsiniz” dedi.