• Başkan Akay Çalışmaları İnceledi
  • Başkan Akay Çalışmaları İnceledi
  • Başkan Akay Çalışmaları İnceledi
  • Başkan Akay Çalışmaları İnceledi
Tekirdağ

Başkan Akay Çalışmaları İnceledi

  • 07 Ekim 2022
  • 2574 Kez Okundu

Çerkezköy genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Daha modern ve daha yaşanılabilir bir Çerkezköy için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilk olarak Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ işbirliği ile gerçekleştirilen Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmalarını inceledi. TESKİ tarafından Atatürk Caddesi ve bağlı 19 sokakta altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Akay, “Çerkezköy Belediyesi ekipleri de Atatürk Caddesi’nde üstyapı çalışmalarını tamamlamak üzere. TESKİ ekipleri de Öztrak Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarının sürdürüyor. Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları da hızla ilerliyor” diye konuştu.

HALK KÜTÜPHANESİ TEMELİ ATILDI
Başkan Akay daha sonra Vatan Size Minnettardır Anıtı yanında yapımına başlanan Halk Kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Merhum hayırsever iş insanı Andon Arakelyan anısına kentimizin önemli sanayi kuruluşlarından Sarbak Metal ile imzalana protokolün ardından hızlıca yapım çalışmalarına başlanıldığını kaydeden Akay, “İnşallah Çerkezköy çocuklarına, Çerkezköy halkına rahmetli Andon abi sayesinde bir eser daha kazandırılacak. Biz Çerkezköy adına çok mutluyuz. Merhum Andon Arakelyan’ın anısını yaşatacağımız Halk Kütüphanemizin yapımını en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

29 EKİM VE NARİN CADDELERİ MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Narin Kavşağı’nda sürdürülen düzenleme çalışmalarını da inceleyen Başkan Akay’ın bir sonraki durağı ise 29 Ekim ve Narin Caddeleri oldu. Her iki caddemizde de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Akay, “29 Ekim Caddemizde yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Narin Caddemizde ise yol genişletme ve bordür çalışmaları sürüyor. Daha sonra 16 bin metrekare Terrazo taş kaplama çalışması yapılacak. 6 bin 900 metre bordür çalışmasının yapılacağı 2 caddemizde yaklaşık 43 bin metrekarelik yol ağını da sıcak asfalt ile kaplayacağız. Ardından peyzaj ve aydınlatma işlemleri ile düzenleme çalışmalarımızı tamamlayarak, caddelerimizi modern bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

EK TESİS BİNASI İNŞAATI YÜKSELİYOR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra Çerkezköy Belediyesi Tesis Binası yapım çalışmalarını inceledi. Tesisin hafriyat çalışmaların tamamlandığını ve temelinin atıldığını kaydeden Akay, çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak ek tesis binasının Çerkezköy halkının hizmetine açılmasının hedeflendiğini belirtti.  
HABER MERKEZİ