• Yüzde 30 Talep Etti, Yüzde 29 Alınca İstifa Etti
  • Yüzde 30 Talep Etti, Yüzde 29 Alınca İstifa Etti
  • Yüzde 30 Talep Etti, Yüzde 29 Alınca İstifa Etti
  • Yüzde 30 Talep Etti, Yüzde 29 Alınca İstifa Etti
Tekirdağ

Yüzde 30 Talep Etti, Yüzde 29 Alınca İstifa Etti

  • 18 Ekim 2022
  • 3015 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak görevinden istifa etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında tamamlanan ara zam görüşmelerinde istediği sonucu alamadığını gerekçe gösteren Mesut Alak görevinden istifa ettiğini duyurdu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ çalışanları için yapılan ara zam görüşmelerinde yüzde 29 zam alan Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak, zam oranı yüzde 30’un altında kaldığı için istifa ettiğini duyurdu. 
1 PUAN DAHİ OLSA SÖZÜMÜ YERİNE GETİREMEDİM
Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada: “Değerli mücadele arkadaşlarım, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile sürdürdüğümüz ara zam talebimiz ve söylemimiz % 30’dan aşağıya imza atmayacağımız yönündeydi. Yaklaşık iki buçuk aydan bugüne kadar verdiğimiz mücadelenin sonucunda ara zam oranını % 29’a getirdik. Siz Değerli üyelerimize vermiş olduğumuz % 30’luk ara zam sözünü Bir puan dahi olsa yerine getiremediğim için Disk/Genel-iş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanlığı görevimden İstifa ediyorum. İstifa Dilekçem Genel Merkez tarafından onaylandıktan sonra görevden ayrılışımız sessiz olmayacaktır. Değerli Mücadele arkadaşlarım, bu güne kadar bana verdiğiniz destek için her birinize ayrı ayrı Teşekkür eder; Çalışma hayatınızda başarılar dilerim” dedi. 
İMDAT ŞAHİN