• Anaokulu Planı Unutuldu Mu?
  • Anaokulu Planı Unutuldu Mu?
Çorlu Güncel

Anaokulu Planı Unutuldu Mu?

  • 15 Nisan 2024
  • 254 Kez Okundu

Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan eski halk eğitim merkezinin bulunduğu alan anaokulu olarak planlanıyordu. Alanın 4 yıldır otopark olarak kullanılması akıllara anaokulu projesi unutuldu mu sorularını akıllara getirdi.

Yıllardır atıl vaziyette duran eski halk eğitim merkezinin yıkılmasıyla birlikte arazi 2020 yılında otopark olarak kullanılmaya başlandı. Anaokulu yapılacağı söylenen arazinin otopark olarak kullanılmasına Çorlulu vatandaşlarda tepki gösteriyor. Çorlu’da okul eksikliğinin bulunduğunu belirten Çorlulu vatandaşlar biran önce okul yerlerinin yapılmasını istedi.

BÖLGEYE ANAOKUL YAPILMASI PLANLANIYORDU 

Kemalettin Mahallesi’nde bulunan eski halk eğitim merkezinin anaokul yapılması planlanıyordu. Anaokul yapılması planlanan yerin 4 yıldır otopark olarak kullanılması tepkileri de beraberinde getirdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Burası yıllardır atıl kaldı, madde bağımlıları eski halk eğitim merkezine girip çıktı, sonunda yıkıldı ama otopark yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan yerin anaokulu yapılacağı söyleniyordu ama 4 yıldır otopark olarak çalıştırılıyor” dedi. 

BELEDİYE İSE BİSİKLETÇİLER MEYDANI YAPMAK İSTİYOR 

Çorlu Belediyesi ise otopark olarak kullanılan yeri bisikletçiler meydanı olarak düzenlemek istiyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan arazinin tahsisini almak isteyen Çorlu Belediyesi alanda düzenleme yaparak bölgede meydan yapmak istiyordu. Belediyenin planı da henüz hayata geçmedi. 

NE MİLLİ EĞİTİMİN NE DE BELEDİYENİN PLANI HAYATA GEÇTİ, YILLARDIR OTOPARK OLARAK KULLANILIYOR

Milli Eğitim Müdürlüğü Anaokulu yapmak isterken Çorlu Belediyesi ise Bisikletçiler Meydanı yapma planları vardı. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan arazide iki planda şu anda hayata geçmiş değil, bölge 4 yıldır otopark olarak kullanılıyor. 

İMDAT ŞAHİN