• Optimed Hastanesi'nde Onkolojisi Ünitesi Açıldı
  • Optimed Hastanesi'nde Onkolojisi Ünitesi Açıldı
Çorlu Güncel

Optimed Hastanesi'nde Onkolojisi Ünitesi Açıldı

  • 17 Nisan 2024
  • 298 Kez Okundu

2007 yılında “Sağlığınız Güvende” sloganı ile yola çıkan Optimed Sağlık Grubu yoluna durmadan devam ediyor. Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Tıbbi Onkoloji (kemoterapi) Ünitesi ile sağlık hizmeti sunmaya başladı.

Optimed Sağlık Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Bugüne kadar Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi’nde kanser ameliyatları, kanser tarama, tedavi amaçlı görüntülemeler ve 2023 yılı içerisinde Radyasyon Onkolojisi hizmeti sağlanıyordu. Açılan Tıbbi Onkoloji Ünitesi ile tüm kanser türlerinin kemoterapisi ve halk arasında akıllı ilaç olarak bilinen immunoterapi tedavisi de uzman ve kalifiye hemşireler gözetimde yapılmaktaydı. Kemoterapi, immunoterapinin ve her türlü tedavi işleminin kanser hücreleri ve tümörler üzerindeki etkilerini inceleyen ve bu alanda araştırma yapan birimdir. Tedavi sürecinde hızlı veya kontrolsüz çoğalan kanser hücrelerini bertaraf etmek üzere tedavi ayarlanmaktadır. İmmunoterapi özellikle genetik tetkik yapıldıktan sonra hastaya özel ve hastalığa bağlı özel mutasyona yönelik yapılan ve başarı oranı oldukça yüksek olan bireyselleştirilmiş bir tedavidir. İmmunoterapi damardan verilir ve yan etki bakımından kemoterapiye göre daha az yan etkiye sahip bir tedavi yöntemidir” denildi.. 

Açıklamanın devamında ise; “Ülkemizde ve tüm dünyada kanser giderek artan bir sağlık sorunudur. Yenilikçi yaklaşımı, bilimsel gücü, değer katan çalışanları ve vizyonu ile Optimed Sağlık Grubu Tıbbi Onkoloji alanında da genişliyor. En önemli önceliklerinden birisi de her hastaya modern tedavi kılavuzlarına göre tedaviyi farklılaştırmak ve hastanın hayatına fazla yan etki oluşturmadan değer katmaktır. Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Tıbbi Onkolojisi Ünitesi’nde hastaların tüm yeni tedavi imkanlarına ulaşmaları için gerekli çaba gösterilmektir. Teknolojik gelişmelerle birlikte Tıbbi Onkoloji Ünitesi’nde çığır açan yeni tedavi yöntemleri, ilaçları ve son olarak genetik analiz sonrası kişiye özel tedaviler yapılabilmektedir. Kemoterapi tedavisi uzun soluklu bir tedavi olduğu için hastaların hafta içi her gün merkeze gitmesi gerekmektedir. Trakya Bölgesi’nde Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi’nde onkoloji hastaları hızlı ve kolay bir şekilde hizmet alabilmektedir. Tıbbi Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Shute Ailia DAE, sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak sağlık taramalarının yaptırılmasının ihmal edilmemesi gerektiğini önemle vurgulamaktadır” ifadelerine yer verdildi..