• ‘Doğaya İlaç Ol' Projesinde İşbirliği
  • ‘Doğaya İlaç Ol' Projesinde İşbirliği
Çorlu Güncel

‘Doğaya İlaç Ol' Projesinde İşbirliği

  • 06 Mayıs 2024
  • 187 Kez Okundu

Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği ile Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Doğaya İlaç Ol" projesinde iş birliği yapıldı.

İşbirliği protokolü çerçevesinde yetkililerden yapılan açıklamada; “Evsel atık ilaçlar doğrudan toprağa, su kaynaklarına, kanalizasyon sistemlerine, çöpe atıldıklarında çevresel sorunlar oluşturan ve geleceğimizi tehdit eden atık türüdür. Atık ilaçların bilinçsizce atılması veya evlerde biriktirilmesi son kullanma tarihi geçmiş ilaç kullanımı, ilaç suistimali, intihar girişimleri, ihmaller gibi diğer atık türlerinden farklı tehlikeleri de barındırmaktadır. Atık ilaçların toplanıp uygun koşullarda bertaraf edilmesi çok önemlidir. Türkiye'de ne yazık ki atık ilaçlar konusunda halk yeterli bilince sahip değildir. Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği tarafından yürütülen ''Doğaya İlaç Ol'' bu konuda her yaş grubuna ulaşarak insanların bilinçlenmesini sağlamayı amaçlayan bir projedir” ifadelerine yer verildi. 

ÜNİVERİSTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİMLER VERDİ 

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren ile Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serap Yılmaz Özgüven başkanlığında Edirne Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliğinden Buse Başyiğit, Zeynep Öztaşkın, Pelin Su Yıldırır, Yaren Balaban, Doğa Uygunoğlu, Hilal Arıkoğlu, Mislina Öztürk ve Yağmur Melis Çetin tarafından yürütülen projede Çorlu’da Furtuni ve İshak Pinhas Ortaokulu ile Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencilerine eğitimler verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan proje ekibine çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

 

CANSEL SÖZER