“Eğitim Konusunda Talepkar Olmalıyız”
Çorlu Güncel

“Eğitim Konusunda Talepkar Olmalıyız”

  • 22 Temmuz 2024

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt eğitim sistemi ve Çorlu’daki yıkılan okullarla ilgili konuştu. Sivil toplum kuruluşları ve velilere seslenen Başkan Sarıkurt, hep beraber eğitimin iyileşmesi için talepkar olmalıyız” dedi.



Çorlu’daki eğitim sistemi ve okullarla ilgili konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt hep birlikte talepkar olmayız yorumunda bulundu. Eylül ayında okulların açılacağını belirten Başkan Sarıkurt, 2017 yılında yıkılan o günden bu güne kadar temeli atılamayan binaları hep beraber görüyoruz” dedi. Köy okullarının kapanmasıyla ilgili de konuşan Başkan Sarıkurt, köy okullarının kapanması sadece eğitimi değil üretimi de etkiliyor dedi. Çorlu Belediyesi olarak bir kreş yaptıklarını ve açılışının yakın zamanda yapılacağını belirten Başkan Sarıkurt Atatürk İlkokulu’nun ek dersliklerinin yapılmasıyla ilgili de adım attıklarını yakın zamanda okulun ruhsatının çıkacağını ifade etti. 
KÖY OKULLARININ KAPANMASI SADECE EĞİTİM DEĞİL ÜRETİMİ DE ETKİLİYOR 
Konuyla ilgili konuşan Başkan Sarıkurt, “Köylerdeki okulların kapanmış olması sadece eğitim hayatını değil baktığınız zaman üretimi de etkiliyor. Çocuğunu gönderecek okul bulamayanlar şehirlere göç ediyorlar veya gençler köyde yaşamak yerine şehirde yaşıyorlar. Çorlu’da okul sayıları, derslik sayıları, derslik başına düşen öğrenci sayılarıyla ilgili verileri her ay meclis toplantısında yayınlıyoruz. Elbette ki deprem bir vaka, deprem dolayısıyla güvenliği olmayan binaların yıkılmasını destekliyoruz, ancak oradaki itirazımız yıktıktan sonra yerine koyulamayan, yani 2017 de yıkılan o günden bu güne kadar temeli atılamayan binaları hep beraber görüyoruz. Öğretmenlerimizin sorunlar var yine, sözleşmeli öğretmenlerin yaşam şartları koşulları bugün ortada. Bir kitabın kaça mal olduğunu kaç satıldığını sizlerde biliyorsunuz. O maaşlarla kitap alamayacak hale getirilen büyük bir öğretmen topluluğumuz var artık” dedi.
OKUL AİLE BİRLİKLERİNİN, STK’LARIN VELİLERİN SESİNİ DUYURMASI GEREKİYOR 
“Yaz sezonundayız okullar kapalı oradaki eksiklikleri hissetmiyoruz. Yada bugünün gündemi değil, Eylül Ayı’nda okullar açılıyor, sivil toplum örgütlerinin okul aile birlikleri temsilcilerinin, okulda en küçük birşeyin gerçekleşmesi noktasında zorlanıldığında talepkar olunan okul aile birliği temsilcilerinin velilerin seslerini duyurması gerekiyor” diyen Başkan Sarıkurt, “Burada konuşmak meydanda konuşmak yada talep ve isteklerimizi ifade etmek anayasal hakkımız, bundan korkmamızı ya da endişe etmemizi gerektirecek bir şey yok” dedi. 
ÇORLU BELEDİYESİ KREŞ İNŞAATINI BİTİRDİ, İLKOKUL YAPMA NOKTASINDA DA ADIM ATIYOR 
Çorlu Belediyesi’nin eğitim alanındaki yatırımlarından da söz eden Başkan Sarıkurt, “Yakın zamanda kreşimiz açılacak, yenisini yapmak için bir mücadelemiz olacak. Atatürk İlkokulumuzun ruhsatı çıkmak üzere orda ek dersliğin yapılması noktasında adım attık, inşallah yakın zamanda özellikle dar gelirli beslenme sıkıntısı yaşayan çocuklarla ilgili de bir projemizi hayata geçiriyor olacağız. Sadece bu günü değil yarını etkileyen, bu ülkenin geleceğini etkileyecek çocukların kabiliyetlerini etkileyen eğitim hayatında hep beraber bir mücadeleyle iyileşme imkanı yakalarız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN