• Candan Yüceer'den Kentsel Dönüşüm Vurgusu
  • Candan Yüceer'den Kentsel Dönüşüm Vurgusu
  • Candan Yüceer'den Kentsel Dönüşüm Vurgusu
Çorlu Güncel

Candan Yüceer'den Kentsel Dönüşüm Vurgusu

  • 07 Şubat 2024
  • 602 Kez Okundu

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer 6 Şubat depreminin yıl dönümünde kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

Tekirdağ ve ilçelerinde seçim çalışmalarını yürüten CHP’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin yıl dönümünde Tekirdağ’da kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. Yaptığı açıklamada Tekirdağ’da kentsel dönüşüme önem vereceklerini belirten Yüceer çalışmalara başladıklarını duyurdu. 

MİLLETİMİZ ARTIK AĞIT YAKMAK DEĞİL, ÇÖZÜM GÖRMEK İSTİYOR

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer yaptığı açıklamada: “6 Şubat Maraş depremlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bir yıl önce bugün bir deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini bir kez daha acı bir tecrübeyle hatırladık. Canımızdan can koptu, acıları ilk günki gibi yüreğimizde. Daime taze, yitirdiğimiz canları rahmetle anarken, bu acıların tekrar etmemesi için önümüzde ciddi bir sorumluluk duruyor. Milletimiz artık ağıt yakmak değil çözüm görmek istiyor. İşte bu acılar bir kez daha yaşanmasın diye güçlü Tekirdağ’ diyoruz” ifadelerini kullandı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM POLİTİKAMIZIN TEMELİNDE KONUT GÜVENLİĞİ VAR

Açıklamasını sürdüren Candan Yüceer, “En başta konutlarımızın güçlenmesi geliyor. Kentsel dönüşüm politikamızın temelinde konut güvenliği var. Biz bu dönüşüm süreçlerinde belediye olarak öncü olacağız. Vatandaşımızın yanında dimdik duracağız. Vatandaşımızın hakkını hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Sizlere Süleymanpaşa İlçemizin Altınova mahallesinden sesleniyorum. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye yetkisinde bulunan Altınova bölgesindeki dönüşümü çok hızlı tamamlayacağız. İlçelerimizdeki alanlarda da, göreceksiniz Tekirdağ yaşam dönüşümünde önce bir role sahip olacak” dedi. 

TEKİRDAĞIMIZDAKİ TÜM KONUT VE İŞYERLERİNİN HIZLI RİSK ANALİZLERİNİ YAPACAĞIZ 

“Tekirdağ’ımızında ki tüm konut ve işyerlerinin hızla risk analizini yapacağız” diyen CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, “En riskli konutlardan başlayarak güçlendirme ve dönüşüm çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken uzmanlığı yanımıza alacağız, bilimi rehber edineceğiz. Çağdaş kentçilik esaslarını dikkate alacağız. Kentsel dönüşüm sadece konutları güçlendirmeyecek. Daha çok yeşil alan daha çok ortak alanla sosyal hayatımızı da güçlendireceğiz. Kentimizin kültürel dokusunu koruyarak Tekirdağ’ımızın kimliğini de güçlendirecek. Tekirdağ güçlü olacak Tekirdağ’ın güzel insanları güvende olacak” dedi. 

İMDAT ŞAHİN