• Gölbaşı Parkı Yenilendi
  • Gölbaşı Parkı Yenilendi
  • Gölbaşı Parkı Yenilendi
  • Gölbaşı Parkı Yenilendi
Çorlu Güncel

Gölbaşı Parkı Yenilendi

  • 12 Şubat 2024
  • 817 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yılın Eylül Ayı’na başlayan yenileme çalışmaları tamamlandı, Gölbaşı Parkı yeni görünümüne kavuştu.

2023 yılının Eylül Ayı’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Parkı’nda çalışma başlatmıştı. İskele bölümlerini yenileyen büyükşehir belediyesi aynı zamanda parkın belli bölümlerinde de düzenleme yaptı. Yeni görünümüne kavuşan Gölbaşı Parkı 125 bin metre kareden oluşuyor. Çorlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen daha sonra büyükşehir yasasıyla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Gölbaşı Parkı Çorlu’nun en büyük parklarından biri olma özelliği taşıyor. 
GÖLBAŞI PARKI 125 BİN METREKAREDEN OLUŞUYOR 
Çorlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gölbaşı Parkı büyükşehir olmasıyla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devir edildi. 125 bin 448 metrekare alana sahip olan Gölbaşı Parkı’nda göletin yüz ölçümü ise 63 bin 792 metrekareden oluşuyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilatına başlanan Gölbaşı Parkı’nda çalışmalar tamamlanarak parkın çehresi değiştirildi.  
YAZ DÖNEMİNDE ÇORLUNUN EN KALABALIK PARKI OLUYOR
Yaz dönemlerinde Çorlu’nun en kalabalık parklarından biri olan Gölbaşı Parkı yeniden düzenlendi. İskele bölümlerinde ve bazı bölümlerinde başlatılan çalışmalar tamamlanarak park yeni görünümüne kavuştu. Konuyla ilgili konuşan Çorlulu vatandaşlar, “Gölbaşı Parkı yaz dönemlerinden Çorlu’nun en kalabalık parklarından biri. Cumhuriyet Parkı Gölbaşı Parkı Çorlu’nun nefes aldığı iki önemli yerden biri” dedi. 
BAŞKAN ALBAYRAK YENİLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
Gölbaşı Parkı’nda yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada: “Çorlu ilçemizde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı parkımızda yapılan yenileme çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunduk. Sağlıklı yaşamın önemli unsurlarından biri olan spor aktivitelerinizi ve yürüyüşlerinizi parklarımızda keyifli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Parklarımızda düzenli olarak temizlik ve bakım çalışmaları yürütülmektedir” ifadelerini kullandı. 
İMDAT ŞAHİN