• Ne Öğretmenevi Nede Polis Evi Var!
  • Ne Öğretmenevi Nede Polis Evi Var!
  • Ne Öğretmenevi Nede Polis Evi Var!
Çorlu Güncel

Ne Öğretmenevi Nede Polis Evi Var!

  • 12 Şubat 2024
  • 1084 Kez Okundu

Türkiye’nin dört bir yanında olan öğretme evi ve polis evinin 300 bin nüfuslu Çorlu’da olmaması tepki çekiyor.



Türkiye’nin çoğu ilinde ve ilçesinde olan öğretmen evi ve polis evinin Çorlu’da yıllardır olmaması tepki çekiyor. Çorlu’da öğretmenevi bir dönem açık kaldıktan sonra kapatıldı bir daha da öğretmen evi açılmadı. Çorlu’ya atanan öğretmenler ve polisler kalacak yer sıkıntısı yaşarken bu güne kadar adım atılmaması da tepkileri beraberinde getiriyor. Çorlu’da yaklaşık 3 bin 750 civarında öğretmen bulunurken yüzlerce de polis memuru bulunuyor.  
KAPANAN ÖĞRETMENEVİ BİR DAHA AÇILMADI 
2019 yılında Eski Kız Meslek Lisesi’nin Çorlu İlkokulu’na çevrilmesiyle birlikte öğretmen evi kapandı. O tarihten beri öğretmenlerin faydalanacağı yerin olmaması tepkilere neden oluyor.  Atatürk Parkı’nda bulunan öğretmen evinin yıkılmasıyla birlikte bir süre öğretmen evinin yatakhane bölümü İbni Sina Özel Uygulama Okulu’nun olduğu binaya taşınmıştı. Binanın okul yapılmasıyla birlikte öğretmen evinin yatakhane bölümü kapandı. Eski Kız Meslek Lisesi’nin bulunduğu binada lokal ve yemekhane bölümlerinin de kapatılmasıyla birlikte öğretmenlerin Çorlu’da faydalanacağı bir öğretmen evi kalmadı. 2021 yılında Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün olduğu binanın öğretmen evi olacağı söylenmişti fakat şu ana kadar hiçbir adımın atılmaması tepkilere neden oldu. Öğretmeneviyle birlikte Çorlu’da Polisevi de bu güne kadar yapılmadı. 
ÖĞRETMEN EVİ OLACAĞI SÖYLENEN BİNAYLA İLGİLİ BİR ADIM ATILMADI
2019 yılında Eski Kız Meslek Lisesi’nin olduğu bina Çorlu İlkokulu’na dönüştürülerek öğretmen evinin lokal ve yemekhane bölümü kapatıldı. Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün şu anda kullandığı bina 2021 yılında öğretmen evi yapılacağı belirtilmişti. Sağlık müdürlüğünün yakın zamanda taşınması beklenen binayla ilgili proje de rafa kalktı. Bina güçlendirme çalışmaları yapılarak öğretmenevi yapılacaktı. Fakat proje rafa kaldırıldı.  
300 BİN NÜFUSLU ŞEHİRDE ÖĞRETMENEVİ VE POLİS EVİNİN OLMAMASI TEPKİ ÇEKİYOR
Türkiye’nin dört bir yanında öğretmen evleri hala aktif ve kullanılıyorken, Çorlu’da 4 yıldır öğretmen evinin olmaması tepkileri de beraberinde getirdi. Öğretmenlerin aileleriyle birlikte sosyalleşebilecekleri alanların kapatılması tepki çekerken Çorlu’da biran önce öğretmen evinin açılması istendi. Öğretmeneviyle birlikte polis evinin de bulunmadığı Çorlu’da vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. 
ÇORLU’YA GELEN MEMURLAR KALACAK YER BULAMIYOR
Çorlu’ya gelen devlet memurları Çorlu’da kalacak yer bulamıyor. Çorlu’da ne bir polis evi ne de öğretmen evi var. Çorlu’ya gelen devlet memurları kalacak yer olmayınca kalacak otel veya pansiyon aramak zorunda kalıyor. Öğretmen evi veya polis evi olmayan Çorlu’da biran önce polis evi ve öğretmen evinin yapılması isteniyor. 
İMDAT ŞAHİN