• Çorlu'nun Adayı Sarıkurt Oldu
  • Çorlu'nun Adayı Sarıkurt Oldu
Çorlu Güncel

Çorlu'nun Adayı Sarıkurt Oldu

  • 12 Şubat 2024
  • 1011 Kez Okundu

Aylardır merakla beklenen CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı sonunda netlik kazandı. Mevcut belediye başkanı Ahmet Sarıkurt yeniden Çorlu’nun adayı oldu.

2018 milletvekilliği seçimlerinde Ünal Baysan’ın belediye başkanlığından istifa etmesiyle göreve gelen Ahmet Sarıkurt 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı olarak belediye başkanlığını kazanmıştı. 2024 yerel seçimleri içinde aday adayı olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yeniden adaylığa seçildi. 6 Aday adayının yarıştığı bu süreci Ahmet Sarıkurt kazanarak CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı oldu. 

6 ADAY ADAYI BAŞVURU YAPTI 

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Belediye Başkan Adaylığı için altı isim başvurmuştu. Mevcut Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Emre Köprülü, Yıldıray Arıcı, Müjdat Uysalcan, Fatma Gürel ve Feray Karagöz aday adaylığı için başvuru yapmıştı. Sürekli Çorlu’nun aday açıklaması geriye bırakılarak 12 Şubat tarihinde yapılan parti meclisi toplantısında adaylık netlik kazandı.  Çorlu Belediye Başkan Adaylığı için Ahmet Sarıkurt’un ismi gelirken, aday belirsizliği ortadan kalktı. 

AHMET SARIKURT 2’İNCİ DÖNEMİNE GİRECEK 

2018 yılında Çorlu Belediyesi meclis kararıyla belediye başkanı olan Ahmet Sarıkurt 2019 yerel seçimlerinde aday gösterilerek seçimleri kazanmıştı. Ahmet Sarıkurt 2019 yılından sonra bir kez daha aday yapılarak 2’inci dönemine girmiş olacak. Seçimleri kazandığı taktirde Ahmet Sarıkurt 5 yıl daha Çorlu’yu yönetme fırsatı bulacak. 

ADAY BELİRSİZLİĞİ ORTADAN KALKTI, SEÇİM ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

Çorlu’da çoğu parti adayını açıklarken CHP’nin adayı en son açıklandı. CHP Genel Merkezi tarafından sürekli ötelenen Çorlu adayı sonunda netlik kazandı. Adayın netleşmesiyle birlikte CHP Çorlu’daki seçim çalışmalarını hızlandırması bekleniyor. Ahmet Sarıkurt’un aday olmasıyla birlikte, Sarıkurt’un meclis üyesi listelerini tamamlayarak seçim çalışmalarına başlaması bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN