• Çekçekçiler Böyle Kırıp Dağıtıyor
Çorlu Güncel

Çekçekçiler Böyle Kırıp Dağıtıyor

  • 23 Şubat 2024
  • 569 Kez Okundu

Çorlu’da şehir merkezinde gelişigüzel atılan kullanılmayan ev eşyalarını çekçekçiler içindeki demirleri almak için kırıp dağıtıyor.

Gazetemizin geçtiğimiz gün gündeme taşıdığı Reşadiye Mahallesi Kurt Mustafa Sokak üzerine atılan ev eşyaları çekçekçiler tarafından kırılarak parçalandı ve demirleri alındı. Gelişigüzel atılan ev eşyaları Çorlu’nun en büyük sorunlarının başında geliyor. Kaldırımlara çöp kutusu yanlarına atılan eşyalar günlerce atıldığı yerde kalıyor. Çekçekçiler atılan eşyalardaki demirleri almak için onlarca dakika eşyaları kırmak için uğraşıyor. Kırdığı eşyaları ise gelişi güzel sağa sola bırakıp demirlerini alıp gidiyor. 

Reşadiye Mahallesi Kurt Mustafa Sokak üzerine bırakılan koltukları çekçekçi kırarak içindeki demirleri almak için çaba sarf etmesi dikkatlerden kaçmadı. Eşyaların atıldığı yere gelen çekçekçi koltukları tek tek kırıp içindeki yay demirlerini çıkarmak için uğraştı. Demirleri almak için koltukların diğer parçalarını sağa sola atan çekçekçi kimseye aldırış etmemesi dikkatlerden kaçmadı. Eşyaların belediyeler tarafından alınması gerektiğine vurgu yapan bölge esnafı bu şekilde çok fazla kirlilik oluştuğuna vurgu yaptı. 

İMDAT ŞAHİN