Hayırseverin Yaptırdığı Cami Bitmek Üzere
Çorlu Güncel

Hayırseverin Yaptırdığı Cami Bitmek Üzere

  • 20 Haziran 2024

Çorlu Devlet Hastanesi’nin arazisinin içinde yer alan 7 bin metrekarelik alana Hacı Mustafa Çakmak Cami’nin temeli 16 Haziran 2023 tarihinde atılmıştı, bir yıl sonra caminin inşaatı bitmek üzere.


 
Çorlu’daki hizmet yürüten Vatan Kablo Firmasının sahibi Hüseyin Çakmak tarafından rahmetli babası Hacı Mustafa Çakmak hayrına yaptırılan caminin inşaatı bitmek üzere.  Yaklaşık bir yıllık sürede caminin inşaatında sona gelindi. Caminin minaresi de yapılırken iç kısmındaki küçük çalışmaların ardından kısa süre sonra caminin açılması bekleniyor. Caminin temel atma törenine dönemin Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, dönemin Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan ve çok sayıda davetli katılmıştı. 
650 KİŞİLİK CAMİ İNŞAA EDİLECEK 
Hastanenin arsa alanına yaklaşık 7 bin metrekare üzerine yapılan camininin iç alanı 304 metrekare olup otopark alanı 1342 metrekare olacak. 650 kişilik caminin temel atma töreni 2023 yılının Haziran ayında gerçekleşirken cami inşaatında sona yaklaşıldı. Yapılan protokol dâhilinde cami ve müştemilatının resmi olarak Çorlu Müftülüğü sorumluluğuna tahsisi gerçekleştirildi. Cami inşaatının anahtar teslimi yapım işi hayırsever iş insanı Hüseyin Çakmak tarafından karşılanması bekleniyor. 
KISA SÜRE SONRA İBADETE AÇILMASI BEKLENİYOR
Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde Devlet Hastanesi’nin bahçesine yapılan caminin kısa süre sonra ibadete açılması bekleniyor. Özellikle hastane çalışanı ve hastaneye gelen insanların ibadetine açılacak olan camiden diğer vatandaşlarında yararlanması bekleniyor. Hastaneye gelen refakatçiler için bir de konuk evinin hastanenin bahçesine yapılması konuşulmuştu, yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu. 
İMDAT ŞAHİN