Kenan Kelle'ye Bir Cevapta Chp Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar'dan
Çorlu Güncel

Kenan Kelle'ye Bir Cevapta Chp Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar'dan

  • 03 Temmuz 2024

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tan sonra AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle’ye bir cevapta CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar’dan geldi.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle geçtiğimiz gün Çorlu Belediyesi’nin arsa satışlarıyla ilgili açıklama yapmıştı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkut geçtiğimiz gün AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle’nin açıklamalarına gazetemiz üzerinden cevap vermişti. Kenan Kelle’nin belediyenin arsa satışlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya bir cevapta CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar’dan geldi. Akar yaptığı açıklamada: “AKP İlçe Başkanı Kenan Kelle’nin yaptığı açıklamalar ciddiyetten uzak halkın sorunlarını ciddiye almadığının bir örneğidir” ifadelerini kullandı. 

“AMAÇ ÇORLU BELEDİYESİNİ HİZMET EDEMEZ, İŞÇİ MAAŞLARINI ÖDEYEMEZ DURUMA DÜŞÜRMEK”

CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar yaptığı açıklamada: “Halkın gündeminin geçim sıkıntısı olduğu, bekaa sorunumuzun değil İktidar sorunun olduğu aşikardır. Gündemi asılsız iddalarla değiştirmeye çalışanlar AKP hükümetinin gidici olduğunun gerçeğini değiştiremezler.  AKP İlçe Başkanı Kenan Kelle’nin yaptığı açıklamalar ciddiyetten uzak halkın sorunlarını ciddiye almadığının bir örneğidir. Yıllardır Çorlu Halkının arazilerini Toki aracılığıyla satıp, İlçemize yatırım yapmayanlar yüzleri hiç kızarmadan Halkın karşısına çıkabiliyorlar. Kapaklı AKP Belediye Başkanı Ulusal kanallara çıkıp Merkezi İdarenin işçi maaşları ve Halka hizmet için yeterli para göndermediğini beyan edip “kral çıplak” demesini unutup, Çorlu Belediyesinin Meclis Gündeminde her Partinin Meclis Üyelerinin oy birliği ile gayet şeffaf bir biçimde yaptığı çalışmayı, “Peşkeş Çekme Rant” kelimelerini kullanıp yanlış bilgi ve anlatımla gündem değiştirmeye çalışan AKP İlçe Başkanının Halkın gündemini görmediği ve sorumluluktan kaçtığının kanıtıdır.  Çorlu Halkının verdiği vergileri AKP saltanatı İçin saraylara harcayanlar Çorlu Belediyesine merkezi idareden hakkı olan ödeneği vermediği gibi Devlet Bankalarından kredi dahi tahsis etmemektedirler. Amaç olsa olsa Çorlu Belediyesini hizmet edemez, işçi maaşlarını ödeyemez durumuna düşürmek. Çok şükür Belediyemiz batırdıkları Akp Belediyeleri gibi değil, işçi maaşlarını düzenli ödeyip, borcuda bütçesine göre ödenebilir düzeyde başarılı bir şekilde yönetilmektedir” dedi. 

“HALKI GERÇEKTEN DÜŞÜNSELER TOKİ’DEKİ VATANDAŞLARI GÖRMEZDEN GELİP ÇARESİZLİĞE MAHKUM ETMEZLERDİ”

Açıklamasını sürdüren Cüneyt Akar, “Partili Cumhurbaşkanımızın İlçemizdeki temsilcileri olan AKP İlçe Başkanı ve Milletvekilleri gerçekten Çorlu Halkını düşünseler Belediyemizin onayını ve görüşünü almadan halka ait arazilere, Tarla Ortasına Konut İmalatı yapan kuruluşları vasıtasıyla bina yapıp yaklaşık Beş Bin Vatandaşımızı tarla ortasında bağlantı yolu olmadan, Okul ve Sağlık Ocağı ihtiyaçlarını görmemezlikten gelip çaresizliğe mahkum etmezlerdi” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR’İN YAPTIĞI SPOR SALONU’NUN DÜŞEN İKİ PARÇASINI SİYASİ MALZEME YAPIP, ÇORLU’NUN STADYUMUNUN HALİNİ GÖRMÜYOR”

Açıklamasının devamında Kenan Kelle’ye sert sözlerle yüklenmeye devam eden Cüneyt Akar, “Büyükşehir Belediyemizin Çorlu’ya yakışan Trakya’nın en büyük Kapalı Spor Salonunu görmezden gelip dış cephesinden düşen iki parçayı siyasi malzeme yapmaya çalışan AKP İlçe Başkanı profesyonel takımımız olan Çorluspor 1947’nin 60 yıl önce yapılan İlçemize yakışmayan bir Stadyumda maç yaptığı gerçeğini, 40 yıl önce yapılan Kapalı Spor Salonunu ve çadır içindeki Tenis Kortunu Halka nasıl izah etmeyi düşünüyor. Çorlu Halkı Belediyemizin zor ekonomik şartlarda bütçesinden ödenek ayırıp yaptığı, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, 3 adet maç sahasının bulunduğu spor kompleksi her mahallede basketbol sahaları tenis kortları Büyükşehir Beledimizin yaptığı Trakya’nın en büyük kapalı spor salonu sayesinde spor yapabiliyor” dedi. 

“HASTANELERDE VATANDAŞ RANDEVU ALAMIYOR İLÇE BAŞKANI NEDEN KILINI KIPIRDATMIYOR” 

Sağlık konusunda da açıklamasını sürdüren Cüneyt Akar, “Gelelim sağlık konusuna Süleymanpaşa da Üniversite Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi mevcut iken yaklaşık üç İlçeye hizmet veren Çorlu Devlet Hastanesi’nin Araştırma Hastanesi olsun, olamıyorsa ek bina yapıp hasta yatak kapasitesi arttırılsın diye Partimizin Milletvekilleri önerge verirken Akp Vekilleri ve İlçe Başkanı niye kılını kıpırdatmadı. Vatandaşımız randevu alamıyor Ultrason ve diğer tetkikler için 6 ay sonraya gün veriliyor, doktorlar hasta çokluğundan bunalmış durumda, yoğun bakımlar dolu hastalar kaderine terk edilmiş durumda.  Akp İlçe Başkanını iddialar peşinde koşmayı bırakıp yapılanı eleştirmek yerine Halkın sorunlarınla ilgilenmeye, Devleti yöneten iradenin İlçe Başkanı olarak merkezi hükümetten hizmet getirmeye davet ediyorum. Görmüyorum, bilmiyorum, duymuyorum, umurumuzda değil düşüncesiyle dört maymunu oynamaktan artık vazgeçsinler. Çorlu Halkı gerçekleri görüyor ve her seçimde İlçemizde AKP’ye gerekli cevabı veriyor” dedi.