Tam Olimpik Havuz Projesi İptal Mi Oldu?
Çorlu Güncel

Tam Olimpik Havuz Projesi İptal Mi Oldu?

  • 08 Temmuz 2024

Çorlu’da Zafer Mahallesi Zeytin Sokak üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisli olan 10 dönümlük araziye tam olimpik yüzme havuzu yapılması planlanıyordu. Projeyle ilgili şu ana kadar hiçbir adım atılmaması tepki çekti.

Zafer Mahallesi Zeytin Sokak üzerinde eski öğrenci yurdunun yıkılmasıyla boş kalan arazi yıllardır boş duruyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisli olan 22 dönümlük arazinin 10 dönümü Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 12 dönümlük arazi ise Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisli 10 dönüm alan üzerine tam olimpik yüzme havuzu yapılması planlanıyor fakat yılladır projeyle ilgili her hangi bir adım atılmaması tepki çekiyor. 

22 DÖNÜMLÜK ARAZİ YILLARDIR BOŞ DURUYOR 

Çorlu KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun hemen arka tarafında bulunan arazi yıllardır boş duruyor. Bir süre öğrenci pansiyonu olarak kullanılan daha sonra boş kalan binada uyuşturucu ve alkol kullanılması tepkiye neden olmuştu. Bir süre öğrenci pansiyonu olarak kullanılan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli olan binanın yıkım işlemi 2021 yılında yapılmıştı. Madde bağımlılarının ve alkoliklerin uğrak noktası olan binanın yıkılmasıyla arazi boş kalmıştı. 

10 DÖNÜMÜ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA 12 DÖNÜMÜ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA AİT

Gazetemizin edindiği bilgilere göre 22 dönümlük arazinin 10 dönümü Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait, 12 dönümlük arazi ise Milli Eğitim Bakanlığı’na ait. Gençlik ve Spor Bakanlığı kendine ait olan arazide tam olimpik yüzme havuzu projesini hayata geçirmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığına ait olan 12 dönümlük alanda ise meslek lisesi yapma planları var, bir türlü yatırımların hayata geçmemesi ise tepki çekiyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PROJEYİ BİR TÜRLÜ HAYATA GEÇİREMEDİ 

Çorlu Belediyesi’ne ait olan havuzun yarı olimpik olması nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorlu’ya tam olimpik yüzme havuzu yapmak istiyordu. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Çorlu Belediyesi’ne ait bir tane yarım olimpik yüzme havuzu olduğu için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisli alanda tam olimpik yüzme havuzunun yapılması isteniyordu. Projenin yıllardır hayata geçmemesi akıllara proje iptal mi oldu sorusunu akıllara getirdi. 

VATANDAŞLAR YATIRIMLARIN BİRAN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYOR 

Yıllardır atıl vaziyette bekleyen arazinin biran önce değerlendirilerek tam olimpik yüzme havuzunun çalışmalarına başlanması isteniyor. Gazetemize konuşan Çorlulu vatandaşlar, “Buradaki araziler yıllardır boş bekliyor, tam olimpik yüzme havuzu yapılmak istendiği söyleniyor o zaman biran önce yapılsın daha ne kadar beklenilecek. Yetkililerden bu konuda hızlı hareket etmesini bekliyoruz” dedi.

İMDAT ŞAHİN